Valepa – Hurrikaani 3-0 ( 25-23, 25-19, 25-21 )

Hurrikaanin mahdollisuudet Suomen cupin finaalin suhteen olivat langan ohuet Vammalan Lentopallon vieraana. Välierän ensimmäinen osaottelu Loimaalla oli päättynyt Valepan 3-0- voittoon ja lopputulos tiesi sitä, että toisen kohtaamisen Hurrikaanin olisi pitänyt voittaa 3-0 tai 3-1 ja vielä tämän jälkeen myös kultainen erä, jotta tie finaaliin olisi ollut selvä. Jo etukäteen tiedettiin, että tehtävä olisi haasteellinen.

Ottelun alku lupaili kuitenkin Hurrikaanille hyvää. Ensimmäisten pallojen jälkeen vierasjoukkue pääsi kuskin paikalle ja lähti viemään ottelua tehokkaan hyökkäyksen ansiosta. Varsinkin Aivars Petrusevics nakutti pisteitä kovilla tehoilla ja myös Vladimir Cedic oli vielä tässä vaiheessa antamassa taustatukea. Alussa näytti myös siltä, että Valepan eilinen tappiopeli Loimua vastaan jyskytti pelaajien takaraivossa. Sen verran varovaista oli kotijoukkueen pelaaminen. Edes Olli Kunnari ei ollut tässä vaiheessa vielä kovinkaan vaarallinen. Tilanne näytti lupaavalta aina 18-11- Hurrikaani johtotilanteeseen saakka. Tämän jälkeen alkoi kotijoukkueen kiri, joka kesti erän loppuun saakka. Ville Kakko yritti aikalisillä herätellä joukkuettaan takaisin taisteluun, mutta sekään ei auttanut. Ugiss Krastins oli määrännyt aloitussyöttöjen suuntautuvat Petrusevicsille ja se alkoi tuottaa ensimmäisen erän lopussa tulosta. Petru pehmeni sen verran, että latvialaisen pelihuumori katosi ja yhtä lailla myös hyökkäystehot laskivat. Kun Valepa pääsi 20-20- tasatilanteeseen, se käytti Hurrikaanin virheet hyväkseen ja taisteli seitsemän pisteen takaa erävoittoon. Tavalla, joka muistutti myös Loimaalla pelattua ensimmäistä osaottelua. Silloinkin Hurrikaani vei ottelua erän puoliväliin saakka, mutta kaatui sitten yhteen huonoon rotaatioon. Tämän myönsi myös Kakko ottelun jälkeen. – Yksi huono rotaatio kaatoi meidät ensimmäisessä erässä. Näin vain ei saisi käydä, että itse pehmetään kun ollaan selvässä johdossa.

Ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli se, että Hurrikaanin olisi ollut pakko voittaa seuraavat kolme erää putkeen, että joukkue olisi päässyt edes haastamaan Valepaa kultaisessa erässä. Tämä ei kuitenkaan toteutunut ja näytti jopa siltä, ettei kaikki joukkueessa edes uskoneet tähän mahdollisuuteen. Kotijoukkue aloitta vahvasti  ja lähti toisessa erässä omille teilleen 10-9- tilanteen jälkeen. Päällimmäiset syyt karkumatkaan olivat Kunnari ja hollantilaishakkuri Sjoerd Hoogendoorn. Molemmat pelaajat tappoivat tehokkaasti Antti Eskon passeja kenttään, eikä yleensä Hurrikaanin vahvin osa-alue, torjutan saanut miehiä millään kuriin. Koko ottelussa vieraille merkattiin vain viisi torjuntapistettä. Vaikka Valepakaan ei saalistanut kuin kahdeksan torjuntaa, onnistui sen vaimentamaan ja jatkopalloilla tekemään pisteitä huomattavasti Hurrikaania enemmän. Ja jatkopalloissa juuri Kunnarin rooli oli merkittävä. Toisen erän loppu sujui isäntien komennossa ja erätaukotilanne 2-0 tiesi Valepalle paikkaa tulevan lauantain Suomen cupin finaalissa.

Pitkän erätauon jälkeen molemmat valmentajat laittoivat ns. kakkoskuusikkonsa kentälle ja samalla suurin mielenkiinto katosi. Sen verran peliä kuitenkin syntyi, että Aleksi Kössin ja Aleksi Kaatrasalon keskipelaaminen sujui mallikkaasti. Myös uusi vahvistus Sergey Egorov tuli vaihtoon ja Antti Poikela tuurasi ottelun loppuun saakka perin tehotonta venäläistä. – Kyllähän me pelin jälkeen käytiin ottelua läpi ja tapaa, millä hävittiin, Kakko kertoi pettyneenä ottelun jälkeen. Kakko ja joukkue sulkeutuivat ottelun  jälkeen pukukoppiin reiluksi tunniksi miettimään ottelua ja pelaamista yleensäkin. Kakon mukaan jokainen pelaaja sai kertoa mielipiteensä ja samalla myös käytiin läpi henkilökohtaisia pelillisiä asioita. – Tällä hetkellä selkäranka  joukkueella katkeaa liian helposti. Samalla myös pohdin, miten itse voisin valmentajana antaa joukkueelle enemmän ja millä tavalla jatketaan. Kakko myös odottaa enemmän ulkomaanvahvistuksilta ja etenkin silloin kun muulla joukkueella on vaikeampaa. Mihinkään kovennettuun harjoitukseen valmentaja ei kuitenkaan usko vaan totesi, että torstaina yritetään jälleen harjoituksissa kaivaa niitä positiivisia asioita esille. Nyt joukkue saa hetken rauhassa harjoitella kun seuraava ottelu on vasta 19.1. kun Valepa saapuu Loimaalle Mestaruusliigan puitteissa. Silloin on mahdollisuus kiillottaa hiukan tahriintunutta kilpeä.