Hurrikaani- Tiikerit 3-0 (26-24, 25-23, 25-14)

Aloituskuusikot

Hurrikaani: Anttila, Kaatrasalo, Petrusevics, Niskakangas, Penttinen, Cedic ja Mäntylä

Tiikerit: Leppälä, Klein, Seppänen, Sauss, Kehoe, Ojansivu ja Kerminen

Eilinen tiukka viisieräinen peli ei ollut vaikuttanut pelin avauskuusikoihin, molemmat joukkueet jatkoivat niillä miehillä joilla peli eilen lopetettiin.

Peli lähti käyntiin varsin tasaisissa merkeissä, joskin Hurrikaani näytti olevan vierasjoukkue Tiikereitä paremmin pelissä mukana alusta asti. Hurrikaanin ulkomaalaiskaksikon Aivars Petrusevicsin ja Vladimir Cedicin pelihuumori vaikutti olevan kohdallaan, ja kun vielä tähän lisätään Jani Niskakankaan varmat otteet avauserä alkoi kääntymään Hurrikaanin hallinnaksi. Tommi Tiilikainen tekee erän puolessa välissä vaihdon, kun haparoiden aloittanut Niklas Seppänen vaihdetaan kentältä sivuun ja tilalle tulee Tomi Rumpunen. Kotijoukkue oli parhaillaan turvallisen tuntuisessa viiden pisteen johtoasemassa, kunnes Tiikereiden Joe Klein pistää pahoja leijasyöttöjä joiden kanssa Hurrikaanin vastaanotto tuskailee. Petteri Penttinen ei tahdo löytää tilanteessa kuumaa pelaajaa verkolta, joka päättäisi pallon. Hurrikaanin onneksi hakkuri Cedic päättää Kleinin pitkän syöttöputken hyökkäyksellään ja Hurrikaani säilyttää kahden pisteen johtoaseman. Tiikerit kirii vielä 23-23 tasatilanteeseen, Hurrikaani ei kuitenkaan notkahda vaan vie erän nimiinsä jatkopalloilla. Ratkaisupallossa Tiikereiden hakkuri Olli-Pekka Ojansivu tekee hyökkäysvirheen ja lyö pallon nelospaikan hyökkäyksestä leveäksi.

Toiseen erän alussa Hurrikaani jatkaa hyvää peliään ja Tiilikainen on pakotettu tekemään passarivaihto, kun Steven Kehoe saa tehdä tilaa Kasper Vuoriselle. Tiikereiden passareiden iltapuhdetta vaikeutti huomattavasti heidän eilistä epävarmempi vastaanottopeli. Vuorisen tulo kentälle piristää Tiikereiden peliä ja Hurrikaani joutuu luovuttamaan hyvän alun jälkeen johtoaseman Tiikereille (11-14). Petrusevicsin vahvoilla suorituksilla Hurrikaani ottaa Tiikereiden johtoaseman kiinni ja nappaa jopa pisteen johtoaseman hänen ässäsyötön jälkeen (17-16). Erässä jatketaan kamppailua voitosta tasapäin, kunnes Penttinen syöttää ässän Rumpusen käsistä (24-22). Leppälä tasoittaa tilannetta Tiikereiden aikalisän jälkeen, mutta tämäkin erä päättyy Tiikereiden virheeseen kun passari Vuorisen leijasyöttö jää verkkoon.

Pitkällä erätauolla on mukava seurata kun Loimaan Jankon lentopalloliikkarilaiset esittäytyvät yleisölle. Alle kouluikäisten liikkaria vetää Jankon toiminnanjohtaja Katariina Vuolle apulaisineen.

Kolmas erä on ottelussa lähinnä muodollisuus. Hurrikaani kurittaa pahoilla syötöillä kentälle avauskuusikkoon tullutta Seppästä. Seppänen ei kauaa kentällä viihdy vaan Tiilikainen komentaa Rumpusen takaisin kentälle. Erän puolivälissä Tiikerit koittaa hakea vielä uutta vaihdetta, kun keskipelaaja Markus Väisänen korvaa Kleinin. Tämäkään ei Tiikereiden peliesityksiä parann, vaan Hurrikaani tyylittelee murskaavaan erävoittoon tasapainoisella esityksellä.

Ottelun jälkeen Hurrikaanin valmentaja Ville Kakko myhäili tyytyväisenä: -Playoff pelien pitää sytyttää, Kokkolassa ei sytytty. Suunta on oikea. Kaksi erää oli jotenkin hyvä maltti, ehkä väsymys teki sen. Eilen oli pikkuisen kiire voittaa palloja. Nyt mattia tuli kenties vähän väsymyksen kautta.

Tiikereiden valmentaja Tommi Tiilikaisella taas riitti phdittavaa: -Tänään epäonnistuin joukkueen valmistamisessa peliin täysin. Toki Hurrikaani pelasi hyvää lentopalloa ensimmäisessäkin erässä. Meillä oli heti pikku lapsuksia sekä teknisellä että taktisella puolella. Oma fokus oli pikkaisen häilyväinen.

Ottelusarja jatkuu lauantaina ja sunnuntaina Kokkolan jäähallissa.