1216 katsojaa näkivät huikean välierien toisen osan Loimaalla, kun Hurrikaani-Loimaa ja Vammalan Lentopallo taistelivat voitosta ensimmäisen osan mentyä tämän iltaiselle vierasjoukkueelle. Hurrikaani nappasi lopulta viiden erän trillerin jälkeen toisen osan itselleen erin 3-2. Kotijoukkueen ottelun suurin tähti oli hakkuri Mohamed Al Hachdadi, joka iski otteluun huimat 37 pistettä.

Avausseitsikot:

Hurrikaani-Loimaa: #3 Konstantin Shumov, #6 Dima Dolgopolov, #10 C Eemeli Kouki, #11 Mohamed Al Hachdadi, #15 Matti Oivanen, #16 Luke Smith ja libero #1 Jesse Mäntylä.

Vammalan Lentopallo: #4 Elviss Krastins, #7 Mikko Esko, #9 Andrei Levchenko, #12 Eduard Venski, #13 Olli Kunnari, #15 Jesus Chourio ja libero #10 Jarmo Korhonen.

Hurrikaani – Valepa 3-2 (25-23, 25-20, 24-26, 27-29, 15-10)

Välieräsarjan voitot ovat tasan 1-1. Kolmella voitolla finaaliin.

Avauserän ensimmäiset pallot olivat tosi tasaisia, kuten pudotuspeleissä kuuluukin olla. Ensimmäisen kymmenen pisteen jälkeen Hurrikaani karkasi aina kolmen pisteen johtoon, kun Valepa hakkuri Jesus Chourio teki kaksi hyökkäysvirhettä putkeen. Vieraat nousivat nopeaan tahtiin 7-4 tappiotilanteesta tasoihin ja hetkeä myöhemmin johtoon. Tekniselle aikalisälle edettiin kuitenkin Hurrikaanin pisteen johdossa.

Teknisen aikalisän jälkeen Hurrikaani-Loimaa karkasi Valepalta. 21-15 tilanteessa Jesus Chourio vaihdettiin pois kentältä ja vierailta hakkurin tontin otti haltuunsa Urpo Sivula. Vierasjoukkue otti eron kiinni ja nousi aina pisteen (22-21) päähän, mutta Hurrikaani kuittasi erän itselleen Luke Smithin iskulla lukemin 25-23.

Toinen erä Hurrikaanin juhlaa:

Voitetun avauserän jälkeen Hurrikaani-Loimaa jatkoi hyvällä drivella toiseen erää ja karkasi tekniselle aikalisälle 14-9 johdossa. Tekninen aikalisä toi Valepan peliin mukaan ja yhtä äkkiä peli olikin jälleen 15-14 lukemissa, kun Olli Kunnari iski palloa kotijoukkueen heikon torjunnan läpi ja syötti ässän.

Tässä vaiheessa Lauri Rantanen otti Hurrikaanilta aikalisän ja kotijoukkue karkasi jälleen vierailtaan. 20-16 tilanteessa nähtiin hurja palloralli, jossa Andrei Levchenko pääsi kahdesti iskemään keskeltä, mutta Hurrikaani taisteli jopa jaloilla pallon ylös. Lopulta palloralli päättyi, kun Konstantin Shumov torjui Elviss Krastinsin ja näin koko liikuntahalli räjähti huutoon. Tämä siivitti Hurrikaanin selvään 25-20 lukemin tulleeseen erävoittoon.

Kouki- Shumov torjumassa Valepan hakkuri Chourion hyökkäystä

Kaksi seuraavaa erää vieraille:

Kolmas ja neljäs erä olivat yhtä tuskaa kotijoukkueen kannalta. Jesus Chourio palasi pitkältä tauolta hakkurin paikalle sisuuntuneena. Mikko Eskon passit sekoittivat Hurrikaania ja näin Valepa pelasi päivän parasta lentopalloaan kotijoukkueen kärvistellessä. Kolmannessa erässä Hurrikaanilla oli kertaalleen jo ottelupallo, mutta kotijoukkue onnistui menettämään erän Valepalle lukemin 24-26.

Neljättä erää Hurrikaani-Loimaa johti jo kahdeksalla pisteellä lukemin 13-5, mutta niin vain henkinen lukko iski päälle. Hakkuri Chourion ja yleispelaaja Kunnarin kaikki iskut päätyivät Hurrikaanin kenttään, eikä edes tuuri ollut loimaalaisten puolella. Hurrikaanilla oli ottelupalloja kaksin kappalein neljännessäkin erässä, mutta niin vain vierasjoukkue käänsi erän itselleen ja vei neljännen erän lukemin 27-29.

Viides erä yhtä trilleriä:

Viidennen erän alku näytti Hurrikaani-Loimaan osalta heikolta. Neljännen erän sävel tuli mukaan viidennen erän alkuun ja Valepa johti jo 2-3. Tässä vaiheessa Mohamed Al Hachdadi tuli syöttämään ja johdatti joukkueensa ässän myötä 6-3 johtoon. Ugis Krastins käytti tässä vaiheessa erän ensimmäisen aikalisänsä, jotta sai syöttövuoron poikki. 6-4 tilanteesta Hurrikaani karkasi 10-6 johtoon. 10-6 tilanteessa Krastins käytti erän toisen aikalisänsä ja aikalisän jälkeen passari Esko otti punaisen kortin, joka oli ottelun viimeinen niitti. Erän sekä ottelun viimeiset pallorallit olivat jännittäviä, mutta Hurrikaani-Loimaa voitti ottelun, kun hakkurina 37. pisteensä otteluun iskenyt Mohamed päätti ottelun.

Välieräsarja jatkuu keskiviikkona Sastamalassa. Hurrikaani järjestää fanimatkan Sastamalaan. Lisätietoa nettisivuilta. Seuraava kotiottelu on ensi perjantaina. Tervetuloa silloinkin Loimaan liikuntahalliin!