Hurrikaani- Loimu 3-1 (25-23, 16-25, 25-16, 25-19)

Yli 800 katsojaa. Vastassa kovasti tähän kauteen satsannut Raision Loimu. Hurrikaanilla uusi valmentaja ja muutamia tuoreita kasvoja joukkueessa. Siinä puitteet kauden avaukselle Loimaan liikuntahallissa.

Ei ihme, että pelissä oli enemmän tunnetta kuin järkeä. Valmentaja Jussi Heino päivitteli ottelun tauottua omiensa kiirettä kentällä ja toivoi jatkossa hieman enemmän malttia tekemiseen.

– Kaksi ensimmäistä erää ei näyttänyt ollenkaan hyvältä. Paria asiaa muutettiin pitkällä erätauolla ja muutenkin rauhoituttiin. Sen jälkeen peli näytti jo paremmalta, arvioi Heino.

Ensimmäinen erä olikin molemmilta melko hermostunutta peliä. Loimu tuntui saaneen avauspelin paineet purettua jo perjantai-iltana kotipelissään VaLePaa vastaan ja siirtyi nopeasti 1-4-johtoon. Loimun ruotsalaistähti Viktor Lindberg löi ensi tahdit syötöillään, joiden kanssa Hurrikaani-vastaanotolla oli vaikeuksia. Myös Ossi Rumpunen näytti, että käsi on edelleen vahvassa kunnossa. Erän keskivaiheilla molemmille joukkueille tuli paljon syöttövirheitä, mutta Hurrikaani pääsi nopeammin niistä eroon.

Pikku hiljaa loimaalaiset nousivat rinnalle, ja viimein 17-16-vaiheessa Tomi Rumpusen iskulla ensimmäistä kertaa johtoasemaan. Niukka ero kotijoukkueen hyväksi säilyi erän loppuun saakka. Karri Kutinlahti hoiteli torjuntapisteellä kauden ensimmäisen erävoiton Hurrikaanille niukin luvuin 25-23.

Toinen erä meni Hurrikaanilta aivan ohi. Virhe virheen perään hyökkäyspelissä antoi Loimulle etulyöntiaseman, jonka se myös käytti. Loimu paransi myös omaa vastaanottopeliään ja antoi joukkueensa parhaana palkitulle Kasper Vuoriselle mahdollisuuden ruokkia laitureitaan. Lindbergin lisäksi myös ottelukohtaisella sopimuksella Loimussa pelaava Samuli Kaislasalo saivat ruokaa ja tappoivat palloja tehokkaasti. Hurrikaanissa ei onnistujia tässä erässä ollut.

Viktor Lindberg oli yksi Loimu tehokkaimmista pelaajista

Kuten Jussi Heino totesi, Hurrikaani käytti erätauon järkevästi ja marssi kentälle päättäväisenä. Loimun liekki sen sijaan näytti hiipumisen merkkejä. Niinpä voimasuhteet kääntyivätkin täydellisesti. Hurrikaani hallitsi erää Tomi Rumpusen. Eemeli Koukin ja Karri Kutinlahden johdolla. Myös syöttöpeli kulki koko joukkueelta. Erä päättyi lopulta yhtä ylivoimaisiin lukemiin kotijoukkueelle kuin edellinen erä vieraille.

Neljäs erä käynnistyi myös komeasti, mutta 5-1-johtoaseman jälkeen Hurrikaanikin näytti hetken tarvitsevan happea. Loimu käytti tilaisuutensa ja nousi Kappe Vuorisen pisteellä 8-9-johtoon.

11-12-tilanteessa Loimun Ossi Rumpunen pyöräytti mainosaitojen seassa nilkkansa ja joutui jättämään kentän. Verneri Vetriö astui paikkaamaan Ossia yleispelaajan paikalle. Vielä hetken peli jatkui tasaisena, mutta Matti Oivanen oli päättänyt ratkaista ottelun lopullisesti. Kaksi hurjaa ässäsyöttöä peräkkäin siivitti kotijoukkueen neljän pisteen johtoasemaan. Loimu antoi periksi eikä enää löytänyt lääkkeitä ottelun kääntämiseen.

LähiTapiola-raati palkitsi ottelussa hyvin pelanneita yleispelaajia. Eemeli Kouki kuittasi kolme pistettä. Loistavasti vastaanottanut ja loppuerissä viisaasti hyökännyt Tomi Rumpunen sai kaksi pistettä, ja Ruotsin Viktor Lindberg yhden pisteen.

Hurrikaani oli vahva syöttöpelissään toista erää lukuun ottamatta. Samoin passari Matthew West näytti olevansa mies paikallaan. Hurrikaani oli sekä vastaanotto- että puolustuspelissään Loimua parempi.