Akaa- Volley – Hurrikaani- Loimaa 3-1 (23-25,25-20,25-20,25-23)

Hurrikaani- Loimaa pääsi lauantaina osalliseksi Akaa-Volleyn juhlallisuuksia. Kotijoukkue juhli kymmenvuotistaivaltaan ja ennen peliä kutsuvieraat saivat nauttia maittavasta päivällisestä, ja ennen ottelua Lentopalloliiton toimitusjohtaja OP Karjalainen onnittelupuheesta.

Juhlallisuuksien jälkeen päästiin itse asiaan, josta muodostui kovatasoinen ja laadukas taistelu sarjapisteistä. Kotijoukkue Akaa- Volley lähti otteluun kahdeksan ottelun voittoputkessa, Hurrikaanin hyökkäsi parketille vastaavasti kahden ottelun tappioputkessa.

Ottelun ensimmäinen erä meni alusta loppuun saakka tasatahtia. Tilastoharvinaisuus avauserässä oli se, että vasta 8-7- tilanteessa Akaa- Volley teki itse ensimmäisen pisteen otteluun. Tämäkin tuli Urpo Sivulan ässäsyötöllä. Siihen mennessä kaikki ottelun pisteet oli tehnyt vierailija! Avauserässä Santeri Välimaan passipeli oli lähes täydellistä. Välimaan pelaamisesta paistoi itsevarmuus, mikä näkyi myös hyvien tekopaikkojen rakenteluna. Kun Aleksi Muukkosella ja Luka Marttilalla oli nyt tukkoisempaa, yhteispeli Antti Ropposen kanssa toimi tehokkaasti.

Jo avauserässä kävi selville, että Hurrikaani on vaikeuksissa isäntien syöttöpelin kanssa. Niin Sauli Sinkkonen (4 ässää) kuin ex- Hurrikaani Kasimir Vuorinen (3 ässää) pitivät loimaalaisten vastaanoton varpaillaan. Ensimmäinen erä oli ehkä Hurrikaanin kauden paras yksittäinen erä. Siinä koko joukkueen pelaaminen oli fiksua. Kun Jussi Heino oli saanut mukaan kokoonpanoon Puolustusvoimien palveluksesta Peter Vuorisen, pääsi joukkue pitkästä aikaa parhaalla seitsikolla pelaamaan.

Toisessakin erässä akaalaiset onnistuivat syöttöpelissä joko kirimään, tai kasvattamaan johtotilannetta. Kun Akaa- Volley ahdisti sekä hyppysyötöllä, että leijasyötöllä, vastaavasti Hurrikaanilta ei löytynyt samanlaisia aseita syöttöviivan takana. Sen pelaaminen perustui Ropposen kovaan laitahyökkäämiseen, sekä joukkuepuolustamiseen.

Pitkän erätauon jälkeen kotijoukkue otti komennon vahvasti omiin käsiin. Sivula jatkoi tykitystä syöttöruudussa, mutta myös hyökkääminen kesän maajoukkuehakkurilta onnistui. Heino vaihtoi Muukkosen tilalle kolmannen erän puolivälissä (tilanne 17-11) Lauri Vanhasen, jonka kentälle tulo toi varmuutta vastaanottopelaamiseen. Samalla Vanhanen pääsi Välimaan fiksun passipelin ansiosta kuin varkain kurittamaan Akaata. Silti Vanhasen kentälle tulo ei tuonut kaivattua kavennusta, vaan kotijoukkue lasketteli ottelun selvimpään erävoittoon.

Neljännessä erässä Hurrikaani osoitti taas, että sen taistelutahto on rautainen. Isännät ottivat heti erän alkuun johtotilanteen, johtaen parhaimmillaan viidellä pisteellä. Mikko Suomalaisen syöttövuorolla ero kaventui pisteeseen. Ja tilanteessa 20-19 nähtiin varmasti yksi kauden hienoimmista suorituksista, kun isäntien passari Anton Välimaa passaa jalalla Vuoriselle, joka niittaa pisteen. Tämä oli koko ottelun kannalta iso piste, sillä akaalaiset saivat tästä lisää virtaa peliinsä, vaikka erän lopussa Hurrikaani tuli taas pisteen päähän. Ottelu päättyi kuitenkin Vanhasen syöttövirheeseen, ja kymmenvuotisseura nappasi kolme sarjapistettä.

Heino kehui pelin jälkeen joukkueensa pelaamista aiheesta: – Meidän kauden paras peli ei tänään yksinkertaisesti riittänyt. Akaa vain oli meitä parempi. Päävalmentaja antoi tunnustusta myös Vuoriselle, jonka liberopelaaminen oli hyvää siihen nähden, kuinka huonosti mies on päässyt Puolustusvoimista harjoittelemaan joukkueen kanssa.

-Kyllä saatiin jännittää ihan loppuun saakka, kotijoukkueen päävalmentaja Olli Kunnari myönsi. Kunnari oli Heinon kanssa samoilla linjoilla, että ottelu oli laadukas ja loppuun sakka tasainen vääntö sarjapisteistä. – Meillä on koko kauden ollut hyvää vastaanottopelaamista, ja se taisi tänäänkin olla yksi iso osatekijä voitossa.

Hurrikaanin parhaana palkittiin Ropponen (23 pist. hyök% 53). – Tänään hävittiin syöttöruudussa. Meillä on nuori joukkue, jossa on valtavasti potentiaalia, mies päätti.