Akaa- Volley – Hurrikaani- Loimaa 3-1 (22-25,26-24,25-23,28-26)

Kolmas ja ratkaiseva pronssiottelu Akaassa ei olisi voinut olla kovinkaan paljoa jännittävämpi. Jokaisessa erässä molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä, mutta missään vaiheessa ei erän voittaja ollut selvillä, ennen kuin viimeinen pallo oli lyöty parkettiin. Ottelun käsikirjoitus kävi heti alussa selväksi: Nuoruus ja energisyys vastaan kokemus ja rauhallisuus. Akaa- Volleyn peli pysyi paremmin ottelun aikana koossa, Hurrikaanilla ajatus pääsi välillä laukalle.

Ensimmäisessä erässä Hurrikaanin aloitussyöttö oli tehokasta. Se syötti viisi ässää, joista Miro Leinonen ja Luka Marttila pommittivat kaksi ässää mieheen.

Vaikka keskiviikkona pelattiin neljän erän verran, toisesta erästä saattoi muodostua ottelun ja koko ottelusarjan käännekohta. Hurrikaani johti erää parhaimmillaan 11-5 ja 16-11. Tämän jälkeen kokemus alkoi tulla esiin, ja vastaavasti nuoruus ja kokemattomuus teki tepposet. Erän edetessä lähelle kahtakymmentä pistettä, oli Hurrikaanin johto kukistunut kolmeen pisteeseen. Kun Akaan Kristo Kollo tykitti kaksi ässää putkeen, oltiin tilanteessa 23-23. Tämän jälkeen Hurrikaani sai vielä yhden eräpallon, mutta se ei auttanut. Erä päättyi lopulta vieraiden kahteen peräkkäiseen hyökkäysvirheeseen.

Kolmannessa ja neljännessä erässä erän hallinta vaihteli puolin ja toisin. Molemmat joukkueet onnistuvat omilla syöttövuoroilla kiskomaan eroa, joka lopulta kuihtui. Kolmas erä oli Hurrikaanin hallussa 23 pisteeseen saakka. Vaikka Miro Leinonen onnistui syöttämään illan kolmannen ässän ja vieden joukkueensa 22-20 johtoon, sekään ei lopulta riittänyt. Kotijoukkue meni ensimmäisen kerran erässä johtoon tilanteessa 24-23, ja viimeinen pisteen syötti Urpo Sivula ässänä kenttään. Jollakin muulla pelaajalla käsi olisi saattanut täristä, mutta Sivulan kaltainen kokenut maajoukkuepelaaja hoiti tilanteen tylysti joukkueelleen.

Päätöserä oli lipsahtaa kotiyleisön kannustaessa Akaalle helposti. Myös joukkue saattoi miettiä mitalijuhlia, sillä 21-16 tilanteessa ei isännillä ollut mitään hätää. Aleksi Muukkosen ässällä ero kutistui pisteeseen, ja perään Sivula pysähtyi torjuntaan, ja tilanne oli jälleen tasan. Päätöserän lopetus meni jatkopalloille saakka, jossa ratkaisijan kunnian sai Akaan Kollo, joka hyökkäsi pallon Hurrikaanin torjunnasta kenttään.

Heti pelin jälkeen loimaalaisten riveissä ei oltu juttutuulella, sillä tappio ja mitalin lipsahtaminen kotijoukkueelle oli karvas pettymys. Syvempien analyysien ja haastattelujen aika tulee myöhemmin.

Hurrikaani- Loimaa onnittelee Akaa- Volleyta seurahistorian ensimmäisestä mitalista. Ottelusarja oli kova ja reilu, jossa molemmat joukkueet tarjoilivat elämyksiä koko rahalla. Erityiskiitos molempien joukkueiden faniryhmille, jotka loivat molempiin halleihin hienon tunnelman.