Kokkolan Tiikerit jatkoi täydellisesti alkanutta kauttaan puhtaalla 3-0 vierasvoitolla Hurrikaani Loimaasta 1081 katsojan silmien edessä. Tiikerit oli läpi ottelun vahvempi ja onnistui rikkomaan Hurrikaanin vastaanottopelin todella mallikkaasti. Ottelun parhaina palkittiin hakkurit. Kotijoukkueelta Mohamed Al Hachdadi (24/+13) ja vierailta Antti Ropponen (13/+9)

Hurrikaani – Tiikerit 0-3 (22-25, 26-28, 25-27)

Avauskuusikot:
Hurrikaani: #3 Konstantin Shumov, #6 Dima Dolgopolov, #10 C Eemeli Kouki, #13 Tuomas Koppanen, #16 Luke Smith ja libero #9 Tomi Mutka.
Tiikerit: #3 Antti Ropponen, #4 Steven Kehoe, #6 Tommi Siirilä, #8 Robert Seppänen, #11 Antti Leppälä, #17 Enderwin Herrera ja libero #9 Taichiro Koga.

Avauserä oli Kokkolan Tiikereiden näytöstä. Ensimmäinen puolikas erästä oli Hurrikaani Loimaan pelin osalta virheiden sävyttämää, eikä hyökkäyspeli kotijoukkueen osalta oikein toiminut. Tiikerit mursi Hurrikaanin koko ottelun heikosti toiminutta vastaanottopeliä kovilla syötöillä ja tämä johti heikkoon hyökkäyspeliin sekä virheisiin.

Teknisen aikalisän (11-14) jälkeen Hurrikaanikin sai hieman pelistä otetta ja nousi jo kahden pisteen päähän (17-19). Tämän jälkeen loimaalaisyleisön edessä debytoinut päävalmentaja Nicola Giolito aloitti vaihtoruletin ja käytti mm. yleispelaaja Ryan Jay Owensia ja passari Mauri Kurppaa kentällä. Lisäksi Kasimir Vuorinen tuli tekemään kotijoukkueen puolelta Konstantin Shumovin tilalle syöttövaihtoa, mutta turhaan. Tiikerit voitti avauserän lopulta selvin 22-25 lukemin.

Antti Ropponen tuurasi Olli-Pekka Ojansivua mallikkaasti

Toisessa erässä nähtiin herännyt Hurrikaani:

Kauden aiemmissa otteluissa nähty Hurrikaani tuli kentälle vasta toiseen erään. Peli alkoi toimia paremmin, mutta virheitä riitti edelleen turhan paljon. Lisäksi taistelutahtoa tuli kummasti lisää vaisun avauserän jälkeen. Toisenkin erän teknisellä aikalisällä Tiikerit johti ottelua lukemin 11-14 aivan kuten avauserässäkin. Kotijoukkueen puolustuspeliä murjoi vierasjoukkueen riveissä vahvasti tänään esiintynyt ex-Sampo yleispelaaja Enderwin Herrera. Herrera tarjoili joko hidastettuja peippejä torjunnan taakse tai kovia iskuja kolmen metrin viivan takaa.

Teknisen aikalisän jälkeen Hurrikaani kuroi vieraiden etumatkan kiinni ja tilanteesta 14-14 eteenpäin joukkueet tekivät vuorotahtiin pisteitä. Kotijoukkue kävi jo Mohamed Al Hachdadin iskun myötä 21-19 johdossa, mutta menetti johtonsa yhtä nopeasti kuin he saivatkin sen. 22-20 tilanteessa Tiikerit puolusti kolme Hurrikaanin iskua putkeen ja hoitivat kavennuspisteen itselleen.

Toisessa erässä kotijoukkueella oli eräpallo 24-23 tilanteessa. Tuolloin Vuorinen otettiin syöttövaihtoon jälleen kerran Shumovin tilalle, mutta tuloksetta. Jatkopalloille edennyt toinen erä päättyi lopulta vieraiden 26-28 voittoon.

Kolmas erä kotijoukkueen paras:

Vastoin kahta ensimmäistä erää Hurrikaani aloitti kolmannen erän hyvin ja johti erää jo 10-6, 14-11 ja 15-11. Kolmannen erän teknisen aikalisän jälkeen kotijoukkue menetti otettaan ja Kokkolan Tiikerit käytti tilaisuuden hyödykseen. Hurrikaani teki turhia virheitä ja välillä menetti pisteitä omalla kenttäpuoliskolla tapahtuneiden tiedottomuustilanteiden vuoksi. Hallitseva suomenmestari meni erässä ensimmäistä kertaa johtoon 17-18 tilanteessa, kun Ropposen isku oli päätynyt kenttään.
Hurrikaani nappasi vielä erässä johdon itselleen ja pääsi syöttämään erävoitosta, mutta turhaan. 25-25 tilanteessa nähtiin ottelun hienoin palloralli, joka päättyi Tiikereiden tekemään pisteeseen. Siitä seurannut ottelupallo oli ottelun viimeinen ja näin vierasjoukkue nappasi kolmannenkin erän itselleen, mutta tällä kertaa luvuin 25-27