Hurrikaani – Etta 3-0 (25-17, 25-23, 25-18)

Hurrikaani riisui tehokkaalla syöttöpelillään Ettan aseista ja vei kauden toisen kotiottelunsa selkein 3-0-lukemin. Toinen syy Hurrikaanin ylivoimaan oli 300. liigaottelunsa pelannut Eemeli Kouki. Yleispelaaja juhli tasalukua pelaamalla vakuuttavan ottelun. Teholukemat 19/+17, 23 syöttöä, kolme torjuntaa ja yli 70% onnistuneet hyökkäykset eivät jättäneet arvailuille tilaa, kun valittiin kentän kuningasta.

Kouki johdatti pitkällä syöttövuorollaan kotijoukkueen heti 7-1-johtoon. Ettan yleispelaajat Antti Ronkainen (14/+1) ja Eetu Pennanen (5/-2) taipuivat kovassa pommituksessa vastaanottovirheisiin, joista kolme kirjattiin ässiksi. Hurrikaanin toinen yleispelaaja Tomi Rumpunen (12/+6) huolehti loppuerän hyökkäyspisteillään siitä, että Etta ei päässyt enää pelaamaan erän voitosta. Etta vaihtoi erän puolessa välissä hakkuriaan, kun Ville Sorvoja (1/-2) ei löytänyt iskuilleen tilaa vankkaa Hurrikaani-torjuntaa vastaan. Joonas Jokela (12/+4) nosti Ettan hyökkäystehoja, mutta Hurrikaanilla ei silti ollut ongelmia kuitata avauserää nimiinsä.

-Hurrikaani on erittäin hyvin valmennettu ja roolitettu yhtenäinen joukkue, kehui Ettan päävalmentaja Olli Kuoksa virkaveljeään Jussi Heinoa ottelun tauottua.

Kuoksa oli arviossaan aivan oikeassa, sillä myös toisessa erässä nähtiin kärsivällisesti pisteitä jauhanut kotijoukkue.

-Ettaa vastaan pitää pelata kärsivällisesti, ja se olikin valmentajamme Jussi Heinon asettama teema tälle ottelulle, paljasti hakkuri Antti Ropponen (12/+6).

Hurrikaani vei erää avauserän tyyliin aina 22-18-tilanteeseen saakka. Sitten kotijoukkueen ote hieman kirposi, ja oululaiset käyttivät tilanteen hyväkseen. Nousu 22-22-tilanteeseen saakka nostatti jo kireitä ilmeitä yli 600-päisessä kotiyleisössä. Tomi Rumpunen teki erittäin tärkeän pisteen, jolla pitkän pallottelun jälkeen Hurrikaani sai Ettan pisteputken lopulta poikki. Sama mies hoiteli myös lopun huojentavat kaksi viimeistä pistettä, joiden turvin päästiin erätauolle 2-0-lukemissa.

-Toisen erän tiukka loppu teki meille hyvää. Pitkällä erätauolla saimme sen ansiosta pidettyä reippaan otteen, joka toi myös kolmannen erän kotiin, kuvaili Jussi Heino pitkän erätauon koppitunnelmia.

Minkäänlaista herpaantumista ei ollut havaittavissa, vaan kotijoukkue jatkoi pelillisesti siitä, mihin toinen erä päättyi. Matti Oivanen (10/+10) oli vahvalla pelipäällä ja masensi torjunnoillaan Ettan hyökkääjien pelihuumoria entisestään. Passari Matthew West tarjoili paikkoja hyökkäämiseen koko verkon leveydeltä eikä Etta päässyt Markus Väisästä (5 torjuntaa) lukuun ottamatta kiinni kotijoukkueen hyökkäyksiin. Kuin kirsikaksi juhlakakun päälle tälläsi Kouki ottelun päättäneen pisteen ässänä kenttään.

Hurrikaani vei ottelun torjunnat 14-7 ja ässät 10-5. Myös vastaanotossa ja hyökkäysten onnistumisprosenteissa kotijoukkue vei voiton. Tällaisilla tilastoilla harvoin häviää.

Seuraavaksi Hurrikaanin vireen haastaa Team Lakkapää, joka saapuu Loimaan liikuntahalliin ensi viikon keskiviikkona.