Hurrikaani – Team Lakkapää 3-1 (23-25, 25-13, 25-18, 26-24)

Helppo iltapuhde. Siltä näytti Hurrikaanin tulevaisuus sunnuntai-illan koetuksessa Lakkapäätä vastaan ensimmäisen erän puolivälissä. Hurrikaani johti avauserää silloin 17-11-lukemin. Rovaniemeläiset olivat vaisuja ja tuntuivat jo miettivän kotimatkaa viikonlopun etelänreissulta.

– Hetki herpaannuttiin siinä vaiheessa, ja pojat käyttivät sen tilaisuuden heti, arvioi Lakkapään huimaa avauserän nousua Hurrikaanin parhaana palkittu Tapio Toiviainen (18/+11).

Lakkapää tosiaan ryhdisti selkänsä ja väänsi hakkuri Jason McCarthyn (18/+12) ja ennakkoluulottomasti iskeneen Matias Korhosen (11/+2) pisteillä pelin tasoihin. Hurrikaani jäätyi kalkkiviivoilla, ja lopusta huolehti yleispelaaja Peetu Mäkinen (15/+4), joka vastasi Lakkapään kolmesta viimeisestä pisteestä.
Hurrikaani ei antanut saman herpaantumisvirheen toistua enää uudestaan, vaan kirjasi toisen ja kolmannen erän suvereenisti itselleen. Kotijoukkue tiivisti toisessa erässä vastaanottoaan ja torjuntapeliään. Varsinkin avaukseen päässyt keskitorjuja Henrik Porkka (11/+9) pääsi hyvin peliin mukaan ja nappasi erässä neljä torjuntapistettä ja kiusasi ottelun aikana vastustajan hihaosastoa pahoilla leijasyötöillään.

Myös kolmas erä tuli kotiin kohtuullisen kivuttomasti. Hurrikaanin vastaanotto kesti edelleen Lakkapään syötöt, ja passari Matthew West (2/-3) tarjoili paikkoja tasaisesti koko hyökkäysarsenaalille.

– Matthew:lle plussaa siitä, että hän ruokki uutta keskaria viisaan säästeliäästi eikä heittänyt häntä heti syvään päähän, kiitteli Jussi Heino passarinsa peliä.

Neljäs erä oli alusta saakka ottelun tasaisin. Hurrikaanin syöttövastaanotto hieman petti. Se tasoitti heti voimasuhteita verkolla. Erä eteni hienoisessa Lakkapään johdossa tilanteeseen 12-14 saakka. Siinä vaiheessa Porkka onnistui syötöillään rikkomaan Peetu Mäkisen hihapelin. Hurrikaani pääsi verkolla rovaniemeläisiin kiinni ja siirtyi Porkan ässällä 15-14-johtoon. Lakkapään pelin sielu oli libero Jeremy Davies (vo 68%), joka venyi puolustuspelissään aivan uskomattomiin suorituksiin. Myös palkintoraati noteerasi kanadalaisen otteet.

Tiukka erä venyi jatkopalloille, ja vasta kapteeni Matti Oivasen (10/+8) torjuntapiste lopetti Lakkapään pyristelyt.

Hurrikaanivalmentaja Jussi Heino kiitteli ottelun jälkeen joukkuettaan:
– Ensimmäisen erän loppua lukuun ottamatta hyvää peliä. Neljännen erän loppu lämmittää, kun saatiin tasainen erä kairattua itsellemme.

Hurrikaanin kausi liigassa jatkuu vasta kahden viikon kuluttua. Silloin onkin sitten vuorossa todellinen herkkupala, kun viime kauden mestari VaLePa saapuu Loimaalle.
Sitä ennen Hurrikaani pelaa kaksi cup-ottelua. Suomen cupissa otellaan ensi perjantaina Tampereella Iskua vastaan välieräpaikasta, ja CEV Cupissa Hurrikaani matkustaa Puolaan Indykpol AZS Olsztynin vieraaksi. Toinen osaottelu puolalaisia vastaan otellaan VaLePa-pelin jälkeisenä tiistaina Loimaan liikuntahallissa.