Hurrikaani – Tiikerit 3-1 (25-18, 25-15, 23-25, 25-21)

Yli 600 katsojaa näytti silminnähden viihtyvän suomalaisen musiikin päivänä Finnhitsien ja laadukkaan lentopalloviihteen parissa lauantai-iltana Loimaalla. Päivän juhlasankari Jean Sibelius olisi ottelua seuratessaan varmaan saanut inspiraation D-duurissa kulkevaan sävellykseen, koska hän näki värit musiikkina ja keltainen kuului duurisointuihin. Myös kotijoukkue Hurrikaanin peli päättyi iloisiin duurisäveliin, kun toinen keltamusta joukkue Kokkolan Tiikerit kaatui kolmen pisteen arvoisesti eräluvuin 3-1.

Iloa oli ottelun alussa myös Tiikereiden pelaajistossa ja valmennuksessa. Valmentaja Mikko Keski-Sipilä hymyili maireasti, kun omien suojattien peli kulki ja taululla olivat Antti Leppälän ässän jälkeen lukemat 2-5 vieraille. Hymyä riitti kuitenkin vain erän puoliväliin saakka, jolloin Hurrikaani aloitti nousunsa. Virheettömästi hyökännyt Eemeli Kouki auttoi kotijoukkuetta löytämään oikean rytmin alun kakofonian tilalle. Seitsemän tappoa seitsemästä passista ja päälle vielä 80 % vastaanottopeli oli kelpo näyttö yleispelaajan taidoista. Koko muukin joukkue lopetti erän alun virhetehtailun, ja tuloksena oli vakuuttava nousu selkeään erävoittoon, joka kruunautui Koukin ässällä.

Toisessa erässä Tiikerit jäi vielä pahemmin Hurrikaanin pyörteisiin. Kapteeni Matti Oivasen erän aloitus oli tyrmäävä. Neljä perättäistä pistettä vei kotijoukkueen heti 4-1-johtoon eikä Hurrikaani antanut loppuerässäkään kokkolalaisille mitään saumaa erävoittoon. Syöttörajan takaa Hurrikaani pommitti Tiikereiden vastaanoton epätoivon partaalle eikä vastustajalta nähty kunnon hyökkäyksiä. Hurrikaanin keskipeli oli 100 %, ja laidoistakin pallo kuoli tehokkaasti.

Kolmannessa erässä Tiikerit vaihtoi vastaanottonsa kanssa ongelmissa olleen yleispelaaja Aleksandrs Kudrjashovsin pois ja otti nuoren Jere Mäkisen kentälle. Hihapeli parani huomattavasti, ja passari Anton Välimaalle annettiin enemmän mahdollisuuksia passipeliinsä. Edvarts Buivids ja Jiri Hänninen löysivät iskuilleen tilaa Hurrikaani-kentästä. Varsinkin Hännisen onnistuneet hyökkäykset erän lopulla olivat tärkein syy siihen, että Loimaalla nähtiin vielä neljäskin erä.
Se kulki jälleen Hurrikaani-komennossa. Parin-kolmen pinnan erolla edettiin aina 16-13-lukemiin saakka. Iki-Tiikeri Antti Leppälä toi joukkueensa kuitenkin tasoihin eikä eroa tuntunut sen jälkeen syntyvän millään. Valmentaja Jussi Heino sai sulan hattuunsa, kun hän teki erän lopussa taktisen vaihdon, jossa Tomi Rumpunen tuli penkille ja hienoa syksyä pelaava Tapio Toiviainen otti paikan tällä kertaa yleispelaajana. Mies ei arkaillut, vaan iski voimalla ja taidolla kolme pistettä peräkkäin. Nämä riittivät lopulta erä- ja otteluvoittoon, jonka ratkaisupiste merkittiin Henrik Porkalle.

Voitolla Hurrikaani nousi takaisin kolmospaikalle. Akaan otettua komean kotivoiton Savo Volleystä myös ero kakkospaikkaan kaventui neljään pisteeseen. Kiri kohti kärkeä jatkuu kahdella kotiottelulla. Ensi viikolla keskiviikkona vastaan tulee Hurrikaanin kotonaan 3-0 voittanut Etta, ja sunnuntaina Hurrikaani hakee yhtä lailla revanssia Raision Loimusta. joka sekin voitti loimaalaiset kotonaan 3-0-lukemin.