847 katsojaa Loimaan liikuntahallissa näki Mestaruusliigan puolivälierä lentopalloa Hurrikaani-Loimaan ja Pielaveden Sampon välillä koko rahan edestä. Yleisö sai hallilta lähteä kotiin lopulta hymyssä suin, kun kotijoukkue nappasi viiden erän taistelun jälkeen voiton 3-2 lukemin. Ottelun parhaiksi valittiin hakkurit. Hurrikaanilta Ryan Jay Owens ja Sampolta Eetu Häyrinen.

Avausseitsikot:

Hurrikaani-Loimaa: #1 (L) Jesse Mäntylä, #3 Konstantin Shumov, #5 Ryan Jay Owens, #10 C Eemeli Kouki, #12 Mauri Kurppa, #15 Matti Oivanen ja #16 Luke Smith.
Pielaveden Sampo: #7 Eetu Häyrinen, #10 Ville Heiskanen, #11 Tuomo Ikonen, #12 (L) Timo Tolvanen, #13 Jared Krause, #15 Aleksi Kaatrasalo ja #17 Alen Djordjevic.

Hurrikaani – Sampo 3-2 (25-23, 22-25, 20-25, 27-25, 15-13)

Hurrikaani johtaa puolivälieräsarjaa otteluvoitoin 1-0.

Ensimmäinen erä puolivälierissä lähti hermostuneesti liikenteeseen. Eemeli Kouki syötti heti ottelun ensimmäiseen palloon ässän, mutta tämän jälkeen virheet valtasivat kenttä tapahtumat. Hurrikaani-Loimaa oli torjuntapelissä vahva ensimmäisessä erässä. Kotijoukkue otti neljä torjuntaa koko erään. Tekniselle aikalisälle Hurrikaanin ja Pielaveden Sampon välisissä puolivälierien avausosan ensimmäisessä erässä edettiin kotijoukkueen selvässä kolmen pisteen johdossa.

Hurrikaani näytti marssivan selvään erävoittoon, kun Sampo teki virheitä ja kotijoukkue onnistui paremmin torjunta- sekä hyökkäyspelissä. 24-19 tilanteesta vierasjoukkue kiri kuitenkin slovenialaisyleispelaaja Alen Djorjevicin syöttövuorolla pisteen päähän, mutta viimeinen syöttö päätyi verkkoon, joten avauserä Hurrikaanille.

Sampon Eetu häyrinen pelasi vahvasti

Toinen erä hermoilua:

Pielaveden Sampo sai toisessa erässä paremmin pelistään kiinni, kun Hurrikaanin pelaajat alkoivat hermoilemaan vielä lisää. Alen Djordjevic ja Eetu Häyrinen nostivat Sampon pelissä hallitsevan osapuolen rooliin, kun kotijoukkue teki virheitä. Virheet johdattelivat 20-20 tilanteesta vierasjoukkueen erävoittoon lukemin 25-22.

Kolmas erä Sampon pyöritystä:

Hurrikaani-Loimaa tuli pitkältä erätauolta heikosti takaisin parketille. Passipelaaminen oli hapuilevaa ja se johti hyökkäysvirheisiin. Tähän päävalmentaja Lauri Rantanen reagoi ja vaihtoi Mauri Kurpan Dima Dolgopoloviin 4-9 Sampon johtaessa. Passarivaihto sai aikaan pienen herätyksen, kun kotijoukkueen parhaaksi ottelussa lopulta valittu Ryan Jay Owens pääsi paremmin iskemään palloa vastapuolen kenttään.

Tekniselle aikalisälle edettäessä vieraat olivat kuitenkin selvästi edellä ja ero pysyi aina loppuun asti. Kolmas erä Pielaveden Sampolle lopulta pistein 25-20.

Neljäs erä vaikean alun jälkeen lopulta Hurrikaanille:

Pielaveden Sampo oli vahva neljännen erän alussa. Hurrikaani teki jatkuvasti virheitä ja se vei vieraita erässä pienessä johdossa eteenpäin. Tekniselle aikalisälle Sampo eteni kahden pisteen johdossa. Tämän jälkeen ero kasvoi aina viiteen pisteeseen, kun kotijoukkue jatkoi virheiden tekemistä.

13-17 Rantanen käytti erän toisen aikalisänsä ja herätti Hurrikaanin peliin mukaan. Lopulta kotijoukkue nousi erässä 18-18 tasatilanteeseen, kun Eetu Häyrinen iski pitkäksi helposta paikasta. Tämän jälkeen Jukka Tuovinen otti aikalisän rauhoitellen omiaan. Tämän jälkeen erässä edettiin tasatahdissa, kun joukkueet iskivät pisteitä vuorotahtiin. Lopulta Hurrikaani otti omansa, kun hakkurina pelannut Owens päätti iskuunsa neljännen erän lopulta jatkopalloilla lukemin 27-25.
Viides erä Hurrikaanin:

Viidennet erät ovat usein trillereitä pudotuspeleissä ja sitä se oli tänäänkin. Hurrikaani oli Sampoa vahvempi niin hyökkäys- kuin torjuntapelissäkin, ja se oli lopulta suurin syy siihen, miksi erä meni niukasti 15-13 luvuin kotijoukkueelle.

3-2 lukemin tulleen voiton myötä Hurrikaani meni ottelusarjassa 1-0 johtoon. Puolivälierät jatkuvat perjantaina Pielavedellä ja kolmas puolivälierä pelataan sunnuntaina Loimaalla klo. 17:00 alkaen. Kolmella voitolla jatkoon ja välieriin.