Raision Loimu – Hurrikaani- Loimaa 3-1 (25-18,15-25,25-17,26-24)

Herkullinen puolivälieräsarja Raision Loimun ja Hurrikaani- Loimaan välillä alkoi räväkästi Kerttulassa. Kotijoukkue onnistui katkaisemaan seitsemän peräkkäisen kotitappion Hurrikaanin isäntänä, ja samalla nappasi ensimmäisen kiinnityksen ottelusarjassa.

Otteluparista ennustettiin tasaista ja ensimmäinen kohtaaminen osoitti, että marginaalit ovat pienet. Kumpikin joukkue starttasi otteluun hiukan totuttua muuttuneella kokoonpanolla. Loimulta hakkurina aloitti Aapeli Kouki, vaikka isoyleisö odotti varmasti Joonas Jokelan olevan avauksessa. Samoin Hurrikaanilta Lauri Vanhanen oli napannut Aleksi Muukkosen tontin. Ottelun kuluessa Kouki sai tehdä tilaa Jokelalle, mutta Vanhasen miehekäs esiintyminen piti yleispelaajan loppuun saakka kentällä.

Ottelu alkoi hermostuneesti ja Hurrikaani tuskaili syöttövirheiden kanssa. Samalla Nooa Marttila ja Miika Haapaniemi debytoivat miesten pudotuspeleissä, eikä kummankaan nuoren miehen kannata laittaa päätä pensaaseen. Marttila suoriutui hyvin, muun joukkueen tapaan mies tuskaili aloitussyöttönsä kanssa. – Ehkä sitä oli hiukan normaalia enemmän jännitystä ottelun alussa, mutta muuten ei kummempaa, Marttila kommentoi uransa ensimmäistä pudotuspeliottelua. Marttila kehui myös ottelun tunnelmaa, mikä olikin tällä kertaa Kerttulassa poikkeuksellisen hieno. Yli 900 katsojaa maustettuna noin sadalla Hurrikaanifanilla taikoi ottelun ympärille kiihkeän paikallistunnelman.

Kaksi ensimmäistä erää meni selvästi. Avauserässä Loimu oli kuskin paikalla, Hurrikaanin käydessä 15-14- johtotilanteessa. Sen jälkeen vierasjoukkueen kone hyytyi ja Loimu vei loppuerän luvattoman helposti. Kuten tunnelmaan sopi, erän lopulla ensimmäisen torikokouksen aiheutti päätuomarin tuomio, jossa Pasi Hakkarainen muutti hyvin rajalla päivystäneen rajatuomarin tuomion kotijoukkueen eduksi. Vaikka Jani Niskakangas nappasikin sen jälkeen kaksi aikalisää lähes peräjälkeen, ei kotijoukkueen erävoitolle voinut mitään.

Toisen erän alku oli Hurrikaanilta vahva. Se nappasi heti 5-0 johtoaseman Santeri Välimaan tehokkaan syöttövuoron ansiosta. Kun Hurrikaanin syöttöpelaaminen tehostui avauserästä, laittoi se kotijoukkueen vastaanottopelaamisen vaikeuksiin. Tämän jälkeen Tomi Saarinen oli pakotettu varsin yksinkertaiseen pelin rakenteluun, joka helpotti vieraiden torjunta- puolustuspelaamista. Koko ottelun ajan erinomaista liberopeliä esittänyt Peter Vuorinen tylsytti lähes yksinään Loimun hyökkääjät, sillä Vuorinen luki peliä ja liikkui vahvasti. Kun toisessa erässä Hurrikaanin pelaaminen ei kertaakaan nitkahtanut, se tykitti erätauolle mentäessä rumat lukemat taululle.

Kuten runkosarjassa moneen kertaan, ailahteli Hurrikaanin peli jälleen kolmannessa erässä. Lopullinen romahdus tapahtui sen johtaessa 15-14. Kotijoukkueen passari Saarinen lähti syöttövuoroon, ja miehen syöttövuorolla se kiskoi putkeen seitsemän pistettä. Hetkessä raisiolaiset olivat 21- 15 johdossa, eikä Hurrikaani tämän jälkeen enää saanut koottua rivejään.

Neljännestä erästä muodostui ottelun tiukin erä. Erää edettiin tasatahtiin muutaman pisteen erolla. Kumpikaan joukkueista ei päässyt karkuun, sillä omat syöttövirheet ja hyökkäysvirheet tekivät pelaamisesta epävarmaa. Neljännessä erässä Kristers Dardzans ja Lauri Vanhanen onnistuivat ässäsyötöillä, vastaavasti Loimun Eetu Mäen syöttövuoro toi kotijoukkueen tasoihin kolmen pisteen päästä. Tilanteessa 20-20 sattui ottelun lopun kannalta mielenkiintoinen tilanne, kun Hurrikaanin hyökkäys tuomittiin pitkäksi, vaikka hallin kaikki 900 katsojaa näkivät, kuinka pallo muutti suuntaa Loimun torjunnasta. Tästä selvittiin muutaman minuutin palaverilla päätuomarin kanssa, mutta tuomio pysyi Loimun kannalta positiivisena. Sitkeästi pelannut Hurrikaani sai tämän jälkeen koottua vielä kerran rivit, mutta jatkopalloilla Loimu oli raivokkaan kotiyleisön säestämänä tehokkaampi.

Ottelusarja on nyt avattu ja Loimu nappasi ensimmäisen voiton. Mitään lentopallon suurjuhlaa ei tasollisesti nähty, mutta sitäkin enemmän pitkiä taistelupalloja. Vaikka otteluisäntä palkitsi Hurrikaanin parhaana Dardzansin (21pist. +6), koko kentän paras oli loimaalaisten libero Vuorinen. Vuorisen liberopelaaminen toi vastaanottopelaamiseen rauhallisuutta, ja jatkopalloissa miehen puolustuspelaaminen oli vahvaa. Samalla toisen kosketuksen laatu tarjosi jatkopallohyökkäyspaikkoja laituriosastolle.

• Vähän oli hermostunutta meidän pelaaminen, jopa varovaista. Saatiin nyt eka peli alta pois ja uskon, että huomenna parannamme. Jokainen pelaaja tietää, että mahdollisuuksia parantaa on, Niskakangas mietti.

Ottelusarja jatkuu jo huomenna Loimaalla, jolloin Hurrikaanilla on mahdollisuudet tasoittaa ottelusarja.