Hurrikaani-Etta 3-0 (25-21, 25-20, 25-20)

Hurrikaani kohtasi syyskaudella kotiavauksessaan Ettan ja hävisi silloin 2-3-lukemin. Ottelun jälkeen oululaisten valmentaja Olli Kuoksa kuvailI Hurrikaanin otteita sanomalla, että ei ollut kaikki muumit laaksossa. Hurrikaani oli silloin hukassa, mutta sunnuntaina Loimaalla oli toinen tahti. Hurrikaani joutui peliin ilman kapteeniaan Petteri Penttistä, joka muljautti nilkkansa Loimu-ottelun päätöserässä ja jäi varotoimenpiteenä penkille Etta-pelissä. Passarin roolin ottanut Aleksi Kössi ei kuitenkaan hätkähtänyt, vaan pelasi hienon ottelun. Varsinkin ilmasilta latvialaisen Aivars Petrusevicsin (25/+20) kanssa toimi loistavasti.

Aivars Petrusevics oli tänään aivan liekeissä

Molemmat joukkueet hakivat peliään ensimmäisessä erässä. Etta oli lievästi niskanpäällä tekniseen aikalisään saakka. Silloin Etta johti 10-14. Ville Kakko oli kuitenkin hereillä ja vaihtoi aneemisesti esiintyneen Sergey Egorovin kentältä. Jani Niskakangas otti paikan toisena yleispelaajana ja hoitelikin homman mallikkaasti. Sormivastaanotto toimi ja myös hyökkäyspelissä oli ärhäkkyyttä. Ettalla meni sormi suuhun, kun Hurrikaanin hihamiehet nostelivat pallot varmasti Kössin näppeihin. Erä ratkesi lopullisesti Petrusevicsin syöttövuoroon, johon mahtui mm. kaksi ässää vain 16-vuotiaasta yleispelaaja Janne Marttilasta.

Toinen erä kulki selkeässä Hurrikaani-komennossa. Kössi pyöritti laitapeliä tehokkaasti ja sekoitti Ettan torjuntaa välillä myös kuutospaikan passeillaan. Kun peli alkoi sakata, löytyi tuki ja turva Petrusevicsistä, joka löi palloa vastustajan torjunnan yli sellaisella voimalla, että kenttäpuolustuksella ei ollut mitään mahdollisuuksia poimia palloja peliin.

Anssi Hakala keräsi joukkueen kokoon toisen erän jälkeen ja haki ilmeisesti jonkinlaista herätystä vieraiden otteisiin. Puhuttelu näytti toimivan, kun Etta sai hetkeksi hengen päälle. Se tuuletteli iloisesti onnistumisia ja haki tunnetta myös epäselvistä tuomaritulkinnoista. Erä näytti lipuvan oululaisille, kun Ville Sorvoja ja Hakala itse iskivät Ettan jo 7-13-johtoon. Tällä kertaa Hurrikaani-ilmeet eivät hankalassakaan paikassa olleet kuin Carl Haglundilla. Joukkue tsemppasi itsensä peliin mukaan. Pikku Myy Aleksi Kössi aloitti kirin ässäsyötöllä libero Panu Pahtajan sormista. Petrusevics iski omalla syöttövuorollaan illan neljännen ässänsä. Etta alkoi hermoilla myös hyökkäyksissään, ja Hurrikaani kiitti ja kaasutti ohi.