Sampo – Hurrikaani 0-3 (23-25,22-25,20-25)

Kuopiossa vietetyn yön jälkeen lauantain osoitteena oli lentopallon kehto, Pielavesi. Sampon ja Hurrikaanin ottelut ovat vuosien aikana muodostuneet omanlaiseksi kiihkeäksi lentopallonäytelmäksi. Niin tapahtui tänäänkin. Avauserää pelattiin tasatahtia erän loppuun saakka. Molempien joukkueiden vastaanoton jälkeinen hyökkääminen oli vahvaa, eikä kumpikaan saanut omilla syöttövuoroilla kiskottua eroa toiseen. Sampon hyökkäysprosentti avauserässä oli 53 ja Hurrikaanin 59. Erävoiton kannalta voiton siemen kylvettiin tilanteessa 22-23, jolloin Tomi Rumpunen nappasi erän toisen torjuntapisteensä ja siirsi Hurrikaanin eräpalloon. Ensimmäisen erän voittopiste lähti Antti Ropposen ykköspaikan hyökkäyksellä, jossa nurmolainen ihmiskuula käytti Andrus Raadikin käsiä hyväkseen. Ensimmäinen erä oli hyvää lentopalloa, jossa molemmat joukkueet tarjosivat yleisölle miellyttävää ja verrattain jopa kiihkeää lentopalloa. Lauri Rantanen aloitti ottelun eilisen Leka- voiton avausseitsikolla, eikä miehen tarvinnut avauserän aikana vaihtaakaan pelaajia kuin syöttövaihdossa.
Toisessa erässä joukkueiden hyökkäyspeli ei kulkenut ensimmäisen erän tapaan, mutta sen sijaan peliin tuli lisää kierroksia. Tunnetason nousun taustalla oli muutamat torikokoukset ja tuomiot, jotka heittivät gallonan verran bensaa liekkeihin. Erässä kummankin joukkueen hakkurit takoivat palloa tehokkaasti. Niin Sampon Eetu Häyrinen kuin Hurrikaanin Antti Ropponen takoivat jatkopalloja vuorotellen parkettiin. Toisen erän ratkaisijoiksi voidaan nimetä Tomi Rumpunen, jonka nostopeli on rauhoittanut koko joukkueen hihapelaamista. Myös kapteeni Matti Oivanen on jatkanut perjantain kovalla tasolla. Oivanen torjui kahdesti toisessa erässä kotijoukkueen hyökkääjät ja erän lopussa hoiti ammattimaisesti vastapallon isäntien kenttään. Toisessa erässä tilastokummajaisena voidaan pitää sitä, että Hurrikaanin vastaanottoprosentti oli 71%, mutta hyökkäystehot vain 38. Torjuntoja se saalisti Samposta neljä.
Tänäänkään Hurrikaani ei voittaakseen tarvinnut kuin kolme erää. Vaikka pitkän erätauon jälkeen kotijoukkue marssi kentälle täynnä virtaa, se ei päässyt kolmea pistettä enemmän karkuun. Teknisellä aikalisällä Sampo johti vielä 14-12, mutta sen jälkeen Hurrikaani alkoi kuromaan eroa umpeen. Oivanen syötti neljän pisteen putken ja hetkessä loimaalaiset olivat päässeet isäntien ohi. Rumpusen ottelun neljäs torjuntapiste antoi jälleen vieraille mahdollisuuden pelata vapautuneesti. Erän lopulla näytti hiukan sille, että Sampo alistui kohtaloonsa ja Hurrikaani painoi erän väkisin itselleen.
Savosta tuliaisina Hurrikaanille siis kaksi voittoa, kuusi sarjapistettä, eikä yhtään hävittyä erää. – Meiltä hemmetin kova viikonloppu. Pelasimme kaksi peliä hyvää lentopalloa. Ja hienoa, että suorien virheiden määrä on vähentynyt radikaalisti, Lauri Rantanen analysoi. Päävalmentajan mukaan parantunut peli on osittain seurausta siitä, että pelaajat luottavat nyt toisiinsa. Myös Rumpunen oli valmentajansa tapaan tyytyväinen. – Pelattiin omilla vahvuuksilla. Hienot kaksi peliä. Mies torjui tänään neljä kertaa, mutta vaatimattomasti ei ottanut siitä itselleen glooriaa. – Nyt kävi tuuri. Olisi ollut mahdollisuuksia enempäänkin.
Kahden voiton jälkeen kotimatka ainakin puolittuu. Seuraavan kerran Hurrikaani on tulessa Loimaalla ensi viikon lauantaina.