Hurrikkaani- Sampo 3-1 (23-25, 25-17, 30-28, 25-19)

Hurrikaani pystyi pitämään kiinni kotiedustaan ensimmäisessä pronssipelissä Pielaveden Sampoa vastaan. Joskus on sanottu, että pronssipelit ovat turhia, kun kaksi välierissä pettynyttä joukkuetta yrittää turhaan innostua himmeimmästä mitalista. Ainakin Loimaalla anemiasta ei ollut tietoakaan, ja joukkueet näyttivät, että pronssikin kiinnostaa.

Hurrikaani ja Sampo tarjosivat vaiherikkaan ja jännittävän ottelun, jossa myös yleisö viihtyi. Sampo pelasi hienoa hyökkäyspeliä, kun vastaanottopeli toimi. Hurrikaani oli puolestaan vahvempi ns. jatkopallopelaamisessa. Puolustuksessa Jesse Mäntylä nosti huimia iskuja peliin ja Petteri Penttinen jakeli pallot laitaan, josta sekä Vladimir Cedic että Aivars Petrusevics hoitivat ne useimmiten pisteiksi.

I erä Hakkurien taistelu

Hurrikaani tuli iloisella ilmeellä mustien lasien kanssa ottelun alkuun. Sampo vaikutti vastaavasti hieman jännittyneeltä. 6-5-tilanteessa nähtiin erän ratkaisu, kun Toni Mäkituvan syötöt aiheuttivat ongelmia Hurrikaanin vastaanotolle. Tuukka Anttila iski aluksi pallon rajojen yli. Mäkitupa jatkoi ässäsyötöllä. Cedicin isku osui antenniin, ja seuraavaksi Andrei Ankudovich torjui serbin hyökkäyksen. Tilanteessa 6-9 Ville Kakko otti aikalisän ja sai pitkän syöttövuoron lopulta poikki.

Vallu hoiteli pallot kenttään pahoistakin paikoista

Sampolle riitti erän lopussa vaihtopallopelaaminen. Hurrikaani yritti Cedicin johdolla saada eroa kiinni, mutta Sampon virkaveli Timo Leikas oli myös tehokas eikä kotijoukkue pystynyt enää haastamaan vieraitaan.

II erä Syöttövirheitä ja ässiä

Toisen erän alku oli todella nopearytmistä peliä. Pelaajat syöttelivät aloituksia verkkoon ja pitkäksi oikein urakalla. Kahdentoista syötön jälkeen oltiin tilanteessa 6-6. Syöttövirheillä piste tuli tähän mennessä kuusi kertaa. Ässillä pisteitä syöttivät vastaavasti Anttila, Petteri Penttinen, Leikas ja Tommi Siirilä.

Hurrikaani pelasi vapautuneesti ja hinasi itsensä Cedicin ja Petrusevicsin kovilla suorituksilla lopulta selkeään erävoittoon. Kotijoukkue sai torjuntapelinsä kuntoon. Samposta vain Enderwin Herrera pystyi tekemään pisteitä ensimmäisen erän malliin.

III erä Nitroerä, joka päättyi Sampon virheisiin

Kolmas erä oli hiuksianostattavan jännittävää draamaa. Erän alussa Sampo latasi henkeä peliinsä ja onnistui nousemaan johtoon. Parhaimmillaan eroa oli jo kolme pistettä (12-15). Timo Leikakselle sattui huono hetki, jossa muutama hyökkäysvirhe auttoi Hurrikaania peliin mukaan. Aleksi Kössin syöttövuorolla Hurrikaani kiri aluksi tasoihin ja Tommi Siirilän ahnehtiessa vastapallotilanteessa liikaa, siirtyi kotijoukkue 21-20-johtoon.

Jatkopalloilla onnistuttiin vuoronperään, kunnes 28-28-tilanteessa Leikas löi jälleen pallon leveäksi. Viimeisen pisteen kotijoukkue sai niin ikään Sampon virheellä, kun Toni Mäkitupa tuuppasi pallon niukasti leveäksi.

Aivars torjuntahommissa

IV erä Hurrikaanin lentoa ja Ankudovichin loukkaantuminen

Hurrikaani sai pyörteeseensä lisävoimaa kolmannen erän kääntämisestä. Joukkue puhkui itseluottamusta, mutta myös Sampo näytti, miksi se pystyi laittamaan välieräsarjassa VaLePan niin ahtaalle. Tilanteessa 11-11 verkolla sattui tiukka tilanne, jonka jälkeen Sampon yleispelaaja Andrei Ankudovich jäi tuskissaan makaamaan lattialle. Venäläisen nilkka muljahti niin pahasti, että mies jouduttiin kantamaan kentältä. Runkosarjan lopussa niin ikään Loimaalla nilkkansa loukannut Pekka Seppänen tuli loppuerän ajaksi korvaamaan Ankudovichin.

Hurrikaani yritti keskittyä Herreran ja Leikaksen vartiointiin, mutta Loimussakin pelannut venezuelalainen otti vastuuta ja pisti palloa rataan kovalla prosentilla. Petrusevics ja Aleksi Kaatrasalo hoitivat erän kuitenkin lopulta komeasti kotiin, ja niin Hurrikaani pääsi juhlimaan kotivoittoa hurraavan kotiyleisönsä edessä.

Pelit jatkuvat lauantaina Pielavedellä, jonne Hurrikaani järjestää myös fanimatkan.