Hurrikaani-Loimaa ja Diatec Trentino tarjosivat 1062 katsojalle Loimaan liikuntahallissa huikaisevan ottelun. Vaikka italialaisvieraat veivätkin pelin selvin 3-0 (25-16, 25-21, 25-20) -lukemin, niin totuuden nimissä on sanottava Hurrikaanin kohdanneen parempansa. Kotijoukkueen paras pistemies oli Mikko Oivanen 12/+5 pisteellään. Vierailta Filippo Lanza, Sebastian Sole ja hakkuri Jan Stokr ylittivät kymmenen pisteen rajapyykin.

Ottelu lähti hyvin tasaisesti liikkeelle. Ensimmäisen erän ensimmäiset 12 palloa mentiin pitkälti käsikädessä Diatec Trentinon edetessä kahden pisteen (6-8) johdossa tekniselle aikalisälle. Tämän jälkeen erän selväksi käännekohdaksi muodostui Trentinon 20-vuotiaan passari Simone Giannellin syöttövuoro, jonka myötä vieraat karkasi tekniselle aikalisälle selvässä 9-16 -johdossa. Hurrikaani-Loimaa ei tästä toipunut, joten Euroopan kärkiseura vei avauserän puhtaasti 25-16 -lukemin.

Toisessa erässä Hurrikaani-Loimaan heikko alku koitui turmioksi. Diatec Trentino karkasi tekniselle aikalisälle viiden pisteen erolla. Erän puolivälissä Hurrikaani löysi rentoutta omaan peliinsä ja hakkuri Mikko Oivasen hyökkäykset päättyi mitä useammin kenttään. Lisäksi kotijoukkueen torjuntapeli Matti Oivasen, sekä Tuomas Koppasen johdolla onnistui pysäyttämään vieraiden vahvaa hyökkäystä. Mm. harmaita hiuksia keltamustat aiheuttivat yleispelaaja Filippo Lanzalle, joka sortui muutamaan virheeseen. Hurrikaani nousi erässä parhaimmillaan jo kahden pisteen päähän hakkuri Oivasen ässän myötä, mutta hävisi erän 25-21 -lukemin.

Hurrikaani pysähtyi näyttävästi

Hurrikaani-Loimaa oli totutun vahva – Trentino parempi

Ottelun kolmannen erän alussa Hurrikaani-Loimaa johti ensimmäisen kerran ottelua. Tämä tapahtui neljästi, mutta kertaakaan kotijoukkue ei päässyt kahden pisteen johtoasemaa, joka kertoo pitkälti vastustajan hyvyydestä. Hurrikaanin totutusti vahva syöttöpeli oli omalla tasollaan torstain ottelussa, mutta verkon toisella puolella oleva vastaanotto ei juurikaan horjunut. Loistavasta vastaanotosta johtuen passi Giannelli sai heitellä palloa, minne tykkäsi eikä kotijoukkueella juuri ollut sanansijaa.

– Nuo kaverit ovat sen verran isompia, mitä me. Ne ovat tottuneet hakkaamaan torjunnan kautta palloa leveäksi. Tänään he tekivät sitä meitä vastaan, mutta vain entistäkin paremmalla prosentilla, kommentoi kapteeni Matti Oivanen taiston tauottua.

Kolmannen erän lopulla Hurrikaanin yleispelaaja Johannes Laine pääsi syöttämään 24-vuotis syntymäpäivänsä kunniaksi. Hurrikaani viritti vielä kiriä kolmannessa, mutta se ei riittänyt. Trentinolle myös kolmas erä selvin 25-20 -lukemin.

Hurrikaanin ja Trentinon välinen CEV-cupin toisen kierroksen toinen osa pelataan Italian Trentossa 18.1.2016. Hurrikaani tarvitsee tuosta ottelusta 3-0, tai 3-1 -voiton, sekä kultaisen erän voiton, edetäkseen jatkoon.

Hurrikaani-Loimaa – Diatec Trentino 0-3 (16-25, 21-25, 20-25)

Kokoonpanot
Hurrikaani-Loimaa: #1 (L) Jesse Mäntylä, #9 Tomi Mutka, #11 Harrison Peacock, #12 Tuomas Koppanen, #13 Mikko Oivanen, #15 (C) Matti Oivanen ja #16 Luke Smith

Diatec Trentino: #9 Simone Giannelli, #10 (C) Filippo Lanza, #11 Sebastian Sole, #12 Simon Vab de Voorde, #13 (L) Massimo Colaci, #14 Jan Stokr ja #17 Tine Urnaut