Hurrikaani-Loimaa otti jälleen selvän voiton Mestaruusliigassa, kun joukkue kaatoi Loimaan Liikuntahallissa Vantaa Ducksin 3-0 (25-19, 25-16, 25-19) -lukemin. Kotijoukkueen parhaan ottelussa palkittiin loistavasti esiintynyt Eemeli Kouki, joka teki 17 pistettä. Toni Kankaanpää oli Vantaan Ducksin paras pistemies 15 pisteellä. 648 katsojaa seurasi illan ottelua.

Hurrikaani-Loimaa aloitti todella vahvasti kauden 16. Mestaruusliigan kamppailunsa. Vantaa Ducks sai heti ottelun alussa kokea Mikko Oivasen vahvan syöttövireen, sillä Hurrikaani karkasi heti 4-0 johtoon Mikon syöttäessä yhden ässän. Kotijoukkueen ykköstähti avauserässä oli pelivastuuta toisessa ottelussa putkeen saanut yleispelaaja Eemeli Kouki, joka onnistui iskemään 6/+6 pistettä. Vaikka Hurrikaani teki avauserään neljä hyökkäysvirhettä, niin vierailla ei juuri ollut sanomista ensimmäisessä erässä. Loimaalaiset ottivat ensimmäisen erän selvin 25-19 -lukemin.

Eemeli Kouki oli Hurrikaanin paras pelaaja illan ottelussa.

Toisessa erässä murskajaiset

Keltaisissa pelannut kotijoukkue avasi toisen erän vielä ensimmäistäkin vahvemmin. Mikko Oivanen syötti Hurrikaanin jo neljän (6-2) pisteen johtoon, eikä tästä Vantaa Ducks enää selvinnyt. Pikkuhiljaa Hurrikaani-Loimaa teki eroa vieraisiin vieden lopulta erän 25-16 -lukemin. Toisessa erässä Kouki jatkoi Hurrikaanin parhaana. Markku Helanderin nimikkopelaaja iski yhteensä kuusi pistettä ja näistä yksi tuli syöttöruudussa, sekä torjumalla. Toisen erän lopulla Hurrikaani teki vaihtoja, kun passari Akseli Haltia ja yleispelaaja Johannes Laine saivat peliaikaa. Ducksin päävalmentaja Ismo Tuominen vaihtoi hakkuria, kun Antti Vallin otti hakkuri Karl Külaotsin paikan kentältä.

Mikko Oivasen syöttövuoro käänsi kolmannen erän Hurrikaanille

Hurrikaani-Loimaa ja Vantaa Ducks tulivat kolmanteen erään tasaisissa merkeissä. Joukkueet tekivät vuorotahtiin pisteitä aina tekniselle aikalisälle asti, kunnes hakkuri Mikko Oivanen syötti kaksi ässää putkeen ja vei Hurrikaanin jo 15-12 -johtoon. Tästä ei Ducks enää toipunut. Ottelu päättyi parhaana palkitun Eemeli Koukin syöttövuorolla, kun Matti Oivanen torjui vieraiden hyökkäyksen. Kolmas erä 25-19 -lukemin kotijoukkueelle.

Hurrikaani-Loimaa jatkaa pelejään viikonloppuna Oulussa Ettaa ja Kokkolassa Tiikereitä vastaan. Ensi viikolla joukkue lähtee Italiaan Trentinon vieraaksi CEV-cupin otteluun. Seuraava kotipeli on sunnuntaina 22.01, kun Joensuun Liiga-Riento saapuu Loimaalle.

”Pelaaminen tuntuu hyvältä”

Hurrikaanin parhaana ottelussa palkittiin 17/+13 pistettä tehnyt yleispelaaja Eemeli Kouki, jolle peli oli toinen putkeen Mestaruusliigassa.

– Oma pelaaminen tuntuu tosi hyvältä. Arki rullaa hyvin ja on tuntunut, että on tosi hyvässä kunnossa nyt, vaikka pelejä onkin paljon ja matkustellaan.

Hurrikaani oli ottelussa selvästi vieraitaan parempi. Kouki näki selkeän syyn tälle:

– Tilastoja, kun katsoo, niin olimme kaikilla osa-alueilla oikeastaan edellä vastustajaa. Erityisen tyytyväinen olen meidän syöttöpeliin, vaikka ässiä ei tehtykään jumalatonta määrää, niin sillä päästiin vastustajan vastaanottoon hyvin kiinni. Syöttö auttoi meidät tänään voittoon.

”Hyvä syöttöpäivä tänään”

Hurrikaani-Loimaan päävalmentaja Lauri Rantanen oli lyhyt sanainen ottelun jälkeen, mutta totesin saman mitä yleispelaaja Koukikin.

– Hyvä syöttöpäivä tänään. Varmaa syöttämistä.

Toinen erä oli Rantasen mieleen keskiviikon ottelussa ja kolmenteen eräänkin syöttö sai kiitosta.

– Toisessa erässä jokainen vastaanotto-hyökkäys tuotti meille pinnan. Kolmannessa erässä kaveri aloitti hyvin, mutta sitten päästiin syötöllä kiinni.

Hurrikaani-Loimaa – Vantaa Ducks 3-0 (25-19, 25-16, 25-19)

Kokoonpanot:
Hurrikaani-Loimaa: #1 (L) Jesse Mäntylä, #8 Karri Kutinlahti, #10 Eemeli Kouki, #11 Harrison Peacock, #13 Mikko Oivanen, #15 (C) Matti Oivanen ja #16 Luke Smith.

Vantaa Ducks: #1 Alpar Szabo, #2 Lassi Nurminen, #6 Balint Magyar, #8 (L) Patrik Ovaska, #9 Karl Külaots, #12 Toni Kankaanpää ja #13 Miro Määttänen.