Hurrikaani-Loimaa haki maukkaan vierasvoiton Raisiosta, kun Loimu kaatui jo kolmannen kerran tällä kaudella 3-0-lukemin. Hurrikaanin tehomiehinä ottelussa hääri hakkuri Mikko Oivanen (18/+13) ja yleispelaaja Eemeli Kouki (12/+6). Loimun tehokkain oli parhaaksi palkittu Karri Sihvonen (11/+3).

Ensimmäinen erä Raisiossa oli täysin yhtä päätyä. Vierasjoukkue Hurrikaani-Loimaa tuli otteluun todella kovalla otteella ja vei erän nimiinsä 25-13-pistein. Avauserään Hurrikaani otti viisi torjuntaa ja kotijoukkue teki yhteensä kuusi suoraa virhettä.

Toinen erä oli huomattavasti tasaisempi, mutta siitä huolimatta erässä ei ollut epäselvyyksiä kumpi sen vei. Erä ratkesi kuitenkin hiukan oudolla tavalla, kun tilanteessa 16-23 Loimun Taylor Gregory syötti epähuomiossa ennen vihellystä ja sai tästä punaisen. Gregory kävi tästä huomauttamassa ja sai heti ulosajon erästä. Koska Loimu oli käyttänyt kaikkia vaihtopelaajiaan jo kertaalleen kentällä erän aikana, ei kotijoukkue saanut uutta pelaajaa Gregoryn tilalle. Tästä syystä erä päättyi tilanteeseen 16-24 ja Hurrikaanin nimiin.

– Tuo ulosajo oli turha. Olen itsekin syöttänyt ja monet muutkin ovat syöttäneet epähuomiossa ennen vihellystä eikä siitä ole kortteja tullut saatikka ulosajoja. Turhaa härdelliä saatiin aikaiseksi ja sääli, että erä päättyi huonoon tuomioon, kommentoi kapteeni Matti Oivanen tilannetta.

Kolmanteenkin erään Hurrikaani-Loimaa sai vahvan startin ja karkasi heti alkumetreillä kuuden pisteen (5-11) johtoon. Parhaimmillaan ero oli jo 10 pistettä, kun vierasjoukkue johti erää 10-20-lukemin. Yleispelaaja Eemeli Kouki oli kolmannen erän hahmo syötettyään yhteen syöttövuoroon kaksi ässää ja ollen muutenkin hyvällä pelipäällä. Loimu kiri kolmannessa erässä parhaimmillaan neljän pisteen (19-23) päähän, mutta ei vakavissaan haastanut Loimaalaisia missään vaiheessa.

Runkosarjan voitto omissa näpeissä perjantaina

Hurrikaani-Loimaa jatkaa pelejään perjantaina Loimaan liikuntahallissa, kun vastaan pitkän runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan kauden mittaan otteitaan parantaneen Team Lakkapään. Voittamalla Lakkapään Hurrikaani varmistaa historiansa toisen Mestaruusliigan runkosarjan voiton.

Raision Loimu – Hurrikaani-Loimaa 0-3 (13-25, 16-24, 20-25)

Kokoonpanot
Raision Loimu: #3 Michael Marshman, #4 (L) Ville Sihvonen, #5 Janne Marttila, #7 Taylor Gregory, #9 Kirill Borichev, #10 Karri Sihvonen ja #11 Ville Juntura
Hurrikaani-Loimaa: #1 (L) Jesse Mäntylä, #10 Eemeli Kouki, #11 Harrison Peacock, #12 Tuomas Koppanen, #13 Mikko Oivanen, #15 (C) Matti Oivanen ja #16 Luke Smith