Hurrikaani-Loimaa nappasi tiukan viisieräisen taiston jälkeen voiton 3-2 (25-16, 23-25, 25-15, 24-26, 15-13) -lukemin Rantaperkiön Iskusta. Lauantai-illan ottelua Loimaan Liikuntahallissa todisti yhteensä 773 katsojaa. Hakkuri Mikko Oivanen oli kotijoukkueen tehokkain pelaaja (31/+24). Vierailta Sakari Mäkinen oli tehokkain pelaaja 19 pisteellä.

Hurrikaani-Loimaa esiintyi kauden 22. Mestaruusliigan ottelun avauserässään vahvasti. Ensimmäisessä erässä hakkuri Mikko Oivanen onnistui lähes 100% varmuudella hyökkäyksissään. Oivaselle merkittiin avauserään yhteensä kahdeksan pistettä. Passari Harrison Peacock esiintyi syöttöruudussa vakuuttavasti syöttäen kaksi ässää.

Toisessa erässä Rantaperkiön Isku käytti surutta hyödykseen Hurrikaanin nukkumisen. Tamperelaisvieraat onnistuivat laajalla rintamalla ja lopulta ex-Hurrikaani Kasimir Vuorinen ratkaisi erän kolmella perättäisellä pisteellä Iskulle 23-25-lukemin.

Kolmannessa erässä nähtiin jälleen uudestisyntynyt keltapaitainen kotijoukkue, joka näytti erän kuuden ensimmäisen pisteen jälkeen, kuka on kingi. Eemeli Kouki ja Karri Kutinlahti olivat erän hahmot.

Neljäs erä oli kuten toinenkin. Erittäin tasainen eikä kumpikaan joukkue saanut kunnon otetta. Rantaperkiön Isku pääsi tekniselle 12-14-johdossa, mutta Hurrikaani nousi tasoihin ja oli jo lähellä karatakin erävoittoon, mutta vieraiden hyvät hyökkäykset käänsivät erän tamperelaisille 24-26-lukemin.

Viides erä oli tasainen kuten koko ottelukin pääpiirteittäin. Kotijoukkue karkasi 12-11-tilanteesta kolmen pisteen johtoon, mutta kaksi ensimmäistä ottelupalloa ei tuonut haluttua tulosta. 14-13-tilanteessa Sakari Mäkinen syötti vierailta verkkoon ja päätti erän, sekä ottelun kotijoukkueelle.

Hurrikaanin keskihyökkäys oli tänään torjunnan ohella ase.

”Tiukasti pelattiin voitosta”

Hurrikaani-Loimaan ja Rantaperkiön Iskun välisen ottelun parhaiksi pelaajiksi valittiin kotijoukkueelta Eemeli Kouki, sekä vierailta ex-Hurrikaani Kasimir Vuorinen. Vuorinen teki otteluun yhteensä 16 pistettä ja käänsi muun muassa toisen erän vieraille.

– Kova vääntö oli. Tiukasti pelattiin voitosta. Tilastoja on turha kyylätä liikaa, sillä pelitapa on se tärkein juttu. Oltiin voiton nälkäisiä, mutta se jäi sitten parin pinnan päähän. Pari ohierää vei meiltä pelin, sillä Hurrikaanin tasoinen joukkue ei anna armoa näissä tilanteissa.

Kouki pelasi jälleen loistavan pelin. Yleispelaaja takoi 20 pistettä ja otti kaksi torjuntaa viisieräisessä ottelussa. Ex-kapteeni moitti hieman omiaan, sillä pari erää meni vieraille turhan helposti.

– Ensimmäinen ja kolmas erä vietiin aika selvästikin. Vaikka voitettiin, niin aika pettynyt olo, sillä kentällä tapahtui paljon turhia ja typeriä virheitä. Kenellekään ei tullut yllätyksenä Iskun vahva puolustuspeli.

Kouki on vuoden vaihteessa löytänyt uuden ilmeen omaan peliinsä, mikä oli hieman kateissa syksyllä.

– Mukava on pelata ja edelleen ollaan hyvässä kunnossa. Kovaa harjoittelua jatkuvasti ja pelataan samalla. Siihen on vain totuttava.

”Olen äärettömän pettynyt tappioon”

Rantaperkiön Iskun päävalmentaja ei omiaan taputellut olalle lehdistötilaisuudessa. Jussi Heino harmittelin joukkueensa tekemiä pieniä virheitä, mitä ei saisi tapahtua Hurrikaanin tasoista joukkuetta vastaan.

– Olen äärettömän pettynyt tappioon. Harmittaa uskomattomasti, sillä meillä oli erinomaiset mahdollisuudet voittaa koko peli. Niukka 2-3-tappio ei lämmitä missään mielessä. Niitä meillä on jo ihan tarpeeksi. Näitä pelejä täytyisi vain alkaa kääntää pikkuhiljaa. Tehtiin tänään paljon pieniä virheitä, joita ei saisi tehdä näin hyvää joukkuetta vastaan.

Hurrikaani jatkaa pelejään ensi viikon lauantaina, kun Loimaalle vieraaksi saapuu Joensuun Riento.

Hurrikaani-Loimaa – Rantaperkiön Isku 3-2 (25-16, 23-25, 25-15, 24-26, 15-13)

Kokoonpanot
Hurrikaani-Loimaa: #1 (L) Jesse Mäntylä, #8 Karri Kutinlahti, #9 Tomi Mutka, #10 Eemeli Kouki, #11 Harrison Peacock, #13 Mikko Oivanen ja #15 (C) Matti Oivanen
Rantaperkiön Isku: #2 Mika Mäntylä, #7 Inoslav Krnic, #11 Sakari Mäkinen, #12 Kasimir Vuorinen, #13 Tatu Härkönen, #15 Tapio Toiviainen ja #18 (L) Tommi Roininen