Rantaperkiön Isku – Hurrikaani 0-3 (21-25,20-25,14-25)

Hurjaa alkukautta viettävät Hurrikaani nappasi jo kymmenen 3-0 voittonsa tällä kaudella kun Rantaperkiön Isku kaatui Pyynikillä puhtaasti. Pahasti siipirikkoisena parketille astellut kotijoukkue jaksoi kiusata ennakkosuosikkeja toisen erän puoleen väliin saakka. Ilman vakiopassareita Jordan Colottia ja Eetu Rantasta pelannut Isku oli avauserän voitossa kiinni aina tilanteeseen 21-19 asti. Sen jälkeen Hurrikaani nappasi Karri Kutinlahden johdolla neljästi kotijoukkueen hyökkäyksen kiinni ja erä taittui vieraille. Kutinlahdelle merkattiin jo ensimmäiseen erään peräti kolme torjuntapistettä. – Ennen peliä oli hyvä fiilis. Olen harjoitellut hyvin, joten tiesin olevani kovassa kunnossa. Ja kyllähän pelaaminen aina kiinnostaa, tyytyväinen Nurmon Gandalf kommentoi.

Toisesta erästä alkaen Hurrikaani pääsi kuskin paikalle ja vei ottelua parin- kolmen pisteen erolla. Vaikka Isku pääsi muutamaan otteeseen ahdistamaan pisteen päähän, ei rutinoituneempi Hurrikaani ollut enää yllätettävissä. Vaikka joukkue pelasi ilman Matti Oivasta, oli sen materiaalietu Iskua laajempi. Lauri Rantanen nosti Eemeli Koukin (14pist. +11,2ässää,1torjunta) panoksen esille. – Kouki pelasi todella hyvin. Vastaanotto oli vahvaa ja hyökkäykseen tuli vain yksi suora virhe.

– Meiltä ottelun alku oli hiukan tahmea, mutta kone lähti toisesta erästä käyntiin kunnolla. Sen jälkeen me veimme ottelua ja se oli hallinnassa. Isku pelasi tyypillistä iskulaista lentopalloa, eli puolustavat kovaa, Rantanen kommentoi. Vaikka Hurrikaanin hyökkäysprosentti kolmen erän taistelussa jäi ”vain” 44%:iin, päävalmentajan mielestä se oli enemmän Iskun hyvyyttä kuin Hurrikaanin heikkoutta. – Eritoten Kasimir Vuorinen puolusti takakentällä aivan eläimenä. Suotta ei Kassua palkittu Iskun parhaana, jakoi Rantanen tunnustusta vielä viime kaudella Loimaalla pelanneelle yleispelaajalle.

”Tulemme jättämään kaiken kentälle”

Iskun pelin voitto on unohdettava nopeasti. Syyskierroksen isoin yksittäinen ottelu kolkuttelee jo ovella. Keskiviikkona Hurrikaani aloittaa oman urakkansa euro-peleissä kun CEV- cupin ensimmäisellä kierroksella vastaan asettuu Bulgarian viime kauden mestari Dobrudja 07 Dobrich. – Saamme vastaamme pitkän, tulivoimaisen ja nuoren bulgarialaisjoukkueen. Meidän pitää muistaa, että vastustaja on tällä kaudella jo pelannut Mestarien liigan karsinnoissa, joten kovaa pitää meidän pelata.

Jos pelaajat odottavat jo kovaa euro-pelejä, sitä tekee myös valmentaja. Rantanen odottaa innolla, minkälainen joukkue astelee Hurrikaania vastaan Liikuntahalliin. Päävalmentajalla on myös kotiyleisölle yksi toive, se on kova kannustus ja kotijoukkueen tsemppaaminen. – Luultavasti samanlainen peli on tulossa kuin mitä oli Tiikerit ottelu. Pitää jaksaa jauhaa jokainen pallo loppuun saakka. Olen varma, että yleisö tulee viihtymään keskiviikkoiltana.