Hurrikaani-Loimaa taipui Pohjois-Italiassa Trenton kaupungissa Diatec Trentinolle puhtaasi 3-0 (25-18, 25-19, 25-19) -lukemin. Ottelua Palatrento areenalla oli seuraamassa 2337 äänekästä katsojaa. 3-0 tappion myötä Hurrikaani tippui pois eurokentiltä ja jatkaa pelejään kotoisessa Mestaruusliigassa. Loimaalaisten paras pistemies oli hakkuri Mikko Oivanen (16/+6).

Diatec Trentino otti heti avauserässä tiukan otteen pelistä itselleen. Kotijoukkue karkasi passari Simone Giannellin syöttövuorolla ja Hurrikaani-Loimaa joutui käyttämään ensimmäisen aikalisänsä 10-4 -tilanteessa. Tässä vaiheessa päävalmentaja Lauri Rantanen teki yleispelaajavaihdon, kun Tomi Mutka otti Luke Smithin paikan kentältä heikosti toimineen vastaanoton vuoksi. Vaihto ei paljoa auttanut, sillä Trentino piti vahvaa otettaan yllä monipuolisella hyökkäyspelillä vieden erän lopulta nimiinsä lukemin 25-18.

– Trentino ei ollut tänään niin valmis pelaamaan, mitä olivat Loimaalla, mutta olivat meitä parempia paremman rutiinitason vuoksi, kommentoi Mikko Oivanen pelin jälkeen.

Mikko Oivanen oli Hurrikaanin vahvin tänään pisteiden valossa. (PHOTO: CEV)

Toinen erä alkoi molempien joukkueiden osalta vahvoilla syöttövuoroilla, mutta kotijoukkue repäisi heti neljän pisteen eron pakottaen vieraat käyttämään erän ensimmäisen aikalisänsä. 13-7 tilanteessa Rantanen käytti toisen aikalisänsä ja lopulta tekniselle edettiin kotijoukkueen viiden pisteen johdossa. Trentinon paras pisteiden valossa toisessa erässä oli slovenialaistähti Tine Urnaut, joka iski kuusi pistettä ja syötti yhden ässän. Kun toinenkin erä meni kotijoukkueelle selvin lukemin, ei kolmannessa erässä enää ollut panosta.

– Trentino syötti kotonaan paremmin, mitä Loimaalla, mutta heidän vastaanotto-hyökkäyspelaamisensa ei ollut niin hyvää tällä kertaa. Tänään oli mahdollisuus ottaa puolustuksia enemmän, mitä ensimmäisessä pelissä, mutta emme onnistuneet toivotulla tavalla, jatkoi Oivanen.

Kolmas erä oli Hurrikaanilta vapautunutta peliä. Se ei siitä huolimatta auttanut, sillä Diatec Trentino oli jälleen jokaisella osa-alueella selkeästi vieraitaan parempi voittaen erän 25-19 -lukemin ja koko ottelun 3-0.

Pelit jatkuvat sunnuntaina Mestaruusliigassa

Hurrikaani-Loimaa jatkaa pelejään sunnuntaina kotisalissa, kun Mestaruusliigassa vastaan asettuu sarjajumbo Joensuun Liiga-Riento. Ottelu Loimaan liikuntahallissa alkaa klo. 17:00. Liput totutusti ennakkoon Ennakkolippu.com -sivulta tai Loimaan Prismasta.

Diatec Trentino (ITA) – Hurrikaani-Loimaa 3-0 (25-18, 25-19, 25-19)

Kokoonpanot
Diatec Trentino: #3 Matteo Burgsthaler, #4 Oleg Antonov, #8 (L) Matteo Chiappa, #9 Simone Giannelli, #12 Simon Van de Voorde, #14 Jan Stokr ja #17 Tine Urnaut.
Hurrikaani-Loimaa: #1 (L) Jesse Mäntylä, #8 Karri Kutinlahti, #10 Eemeli Kouki, #11 Harrison Peacock, #13 Mikko Oivanen, #15 (C) Matti Oivanen ja #16 Luke Smith