Hurrikaani – Tiikerit 3-1 (25-21, 21-25, 25-17, 25-18)

Hurrikaani jaksoi väsyneenäkin tehdä juuri sen verran, että voittoputki jatkui myös runkosarjan päättäneessä ottelussa Kokkolan Tiikereitä vastaan. Kaksi ensimmäistä erää kotijoukkueen jalat eivät olleet tuoreina, vaan puolustuspalloja putoili parkettiin luvattoman helposti.

Kolmannessa ja neljännessä erässä syöttöpeli parani. Sillä Hurrikaani sai Tiikeri-vastaanoton rikki ja pystyi ottamaan kolme pistettä, joilla loimaalaiset siirtyivät liigassa viiden pisteen erolla sarjakärkeen. Kakkosena olevalla VaLePalla on jäljellä vielä kaksi ottelua, joista sille riittää viisi pistettä runkosarjan voittoon.

Hurrikaani lähti otteluun vakiokokoonpanollaan. Tiikereiltä puuttui mm. Jiri Hänninen.

Avauserä oli kotijoukkueen hallintaa. Lopullisesti erä ratkesi Kasimir Vuorisen syöttöputkeen erän lopulla.

Toinen erä oli tasainen aivan erän lopulla saakka.

Kolmas erä:

Toiviainen hyökkäsi 2-0, Rumpusen hyökkäyspiste 5-3, Porkka, Oivanen ja West kolme pistettä peräkkäin 9-5, Hurrikaani repii lisää eroa Tiikeri-virheillä 12-5.

Tiikerit ei enää noussut taistelemaan erän voitosta.

Neloserässä nähtiin tasaista peliä. Hurrikaani oli kuitenkin parempi syöttöruudussa.

Ropposen ässäsyöttö vei Hurrikaanin johtoon 14-13. Tiikereiden Buivids teki virheen 15-13. Toiviaisen kaksi hyökkäyspistettä 18-14. West torjui pisteen Hurrikaanilla 19-14. Erä ja ottelu oli ratkaistu.

Tapio Toiviainen ottelun kulusta:

-Tehtiin voitavamme. Nyt saadaan se, joka meille kuuluu. Muut ratkaisevat lopulliset sijoitukset.

– Oli sellainen peli, jota odotettiinkin. Tiukka putki painoi.

– Oli selkeä rutiinitason ottelu. Saatiin juuri ja juuri pidettyä pelin taso sellaisena, jolla on mahdollista voittaa.

-Väsymys näkyi siinä, että puolustuspalloja jäi luvattoman paljon kenttään.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

-Saa nähdä pelataanko vastakkain ensi viikolla.

-Virhealtista, ei maailman kauneinta peliä. Kahteen viimeiseen erään Hurrikaani paransi syöttöään eikä meillä ollut sen jälkeen enää mahdollisuuksia.

-Kotona on pelattu hyvin, vieraissa on ollut vaikeampaa. Mutta nyt on alkanut kulkea jo paremmin.

Jussi Heino, Hurrikaani:

– Erinomainen runkosarja. Yläkanttiin on mennyt odotuksiin nähden.

-Pelimme on koko ajan varmistunut. Vaikka jalka painaa ja mieli on muualla, pystytään silti voittamaan tällaiset pelit.

-Ei ole kysymys mistään hokkuspokkustempuista, vaan kova työnteko ja tekemisen meininki on ostettu pelaajien keskuudessa joka paikalla.

Kausi jatkuu ensi viikolla puolivälieräotteluilla joko Tiikereitä tai Team Lakkapäätä vastaan. Joukkueiden kanssa on sovittu, että ottelusarja alkaa kahdella Hurrikaanin kotiottelulla, jotka pelataan keskiviikkona ja torstaina. Ottelusarja katkeaa kolmella voitolla. Kolmas peli pelataan joko Kokkolassa tai Rovaniemellä ensi viikon sunnuntaina. Jos sarja ei vielä silloin katkea, jatketaan vieraskentällä maanantaina. Jos sarja venyy viidenteen peliin, pelataan se Loimaalla torstaina 14.3.