Hurrikaani – Sampo 1-3 (25-22, 19-25, 17-25, 22-25)

Sampon ex-Hurrikaanit Aleksi Kaatrasalo ja Petteri Penttinen eivät peitelleet iloisuuttaan, kun kaksikko muun joukkueen kanssa aloitti voitonjuhlat Loimaan liikuntahallissa Akun iskettyä ratkaisevan pallon kenttään. Kaksikolla oli syytä riemuun, sillä Petterille voitto oli ensimmäinen Sampo-paidassa Loimaalla. Aku on sentään kerran aikaisemmin päässyt kokemaan voittoisan pelin Hurrikaania vastaan vanhassa kotisalissaan.

Tällä kertaa Sampon voitto tuli jopa helposti. Hurrikaani jaksoi mukana vain avauserän. Sen jälkeen ote siirtyi vieraille.

-Tiukka ja tunteikas peli tänään, kuten niin monena vuonna aiemminkin, totesi monta Hurrikaani-Sampo-ottelua pelaajana kisannut, mutta nykyään valmentajana toimiva, Timo Tolvanen ottelun tauottua. Sampo tosiaan pystyi pitämään liialliset tunnekuohut aisoissa ja sai pelinsä pysymään kasassa paremmin kuin kotijoukkue.

Hurrikaani-yleisö tiesi, että esimerkiksi hakkuri Eetu Häyrinen on yleensä käynyt Loimaalla peleissä kovilla kierroksilla ja sitä kautta vajonnut myös tehoissaan normaalia suoritustasoaan alemmaksi. Sama näytti jatkuvan ensimmäisessä erässä, jossa nuoren miehen hyökkäysprosentti oli 13.

Hurrikaani sai tasaisen alun jälkeen revittyä kolmen pinnan kaulan tilanteessa 9-9 torjumalla juuri Häyrisen ja Enderwin Herreran hyökkäykset. Hurrikaani onnistui pitämään johtonsa loppuun saakka, vaikka Sampo välillä hätyyttelikin.

Toinen erä oli kiihkeä. Pallorallit eivät olleet mitään lentopallon highlight-kamaa, mutta yleisö sai nähdä monenlaisia puolustus- ja hyökkäysvariaatioita. Tuomaristolla oli vaikea tehtävä, kun molemmat joukkueet pitivät ns. kiukaan kuumana. Erän alussa Sampo-pelaajat ihmettelivät muutamia viheltämättä jätettyjä Hurrikaani-virheitä ja erän lopulla paloivat puolestaan kotijoukkueen käämit. Yhtä kaikki, tuomiot menivät varmaan loppujen lopuksi melko oikeudenmukaisesti.

Pelillisesti Sampo johti erää koko ajan. Hurrikaani pääsi lähelle, mutta Mikko Väliahon kolme ässää ja muutenkin 100% hyökkäyspeli siivitti pielavetiset lopulta selkeään erävoittoon. Hurrikaani pääsi tosiaan lähelle, mutta kentälle takakenttäkierroksella vaihdettu Petteri Penttinen hoiti maukkaat hyökkäyspaikat Sampo-hyökkääjille ja varmisti joukkueelleen erävoiton.

Kolmannessa erässä Sampo pisti vielä lisää kierroksia koneeseen. Se paransi edelleen sekä vastaanotto- että hyökkäyspeliään. 77 % vastaanotosta Aleksi Kössin kelpasi rakentaa iskupaikkoja hyökkääjistölleen, josta erityisesti yleispelaaja Andrus Raadik ja hakkuri Häyrinen tekivät tuhojaan.

Neljäs erä alkoi Hurrikaani-merkkisesti. Kolmannessa erässä hakkuri Antti Ropposen tilalle tullut Tapio Toiviainen jatkoi kokoonpanossa myös neljännessä erässä, mutta tällä kertaa yleispelaajan paikalla Thomas Douglas-Powellin tilalla. Tapio toi peliin uutta sähinää ja onnistui hyvin ohittamaan Sampo-torjunnan. Tapsa jäi kuitenkin joukkueen ainoaksi valopilkuksi eikä Hurrikaani pystynyt vastaamaan Sampon rajuun loppurypistykseen. Aleksi Kössi lamaannutti ässäsyötöllään Hurrikaanin pelin ja siirsi samalla joukkueensa 19-21-johtoon. Hurrikaani tuntui menettävän uskonsa voittoon eikä Sampo jättänyt tilaisuutta käyttämättä, vaan nappasi pitkästä, pitkästä aikaa pinnat mukaansa Loimaalta.

Huomenna Sampo kohtaa Raisiossa kautensa hyvin aloittaneen Loimun, joka on myös Hurrikaanin seuraava vastus. Raisiolaiset tulevat Loimaalle ensi lauantaina lähes samassa tilanteessa kuin Sampokin. Harvoin on Loimu Loimaalta pisteitä mukaansa saanut, mutta nyt joukkueen peli on ollut aivan eri balanssissa kuin kauden alussa, joten tiukka ottelu on ensi viikollakin tarjolla.