Sampo – Hurrikaani 3-2 (25-16, 21-25, 25-11, 19-25, 15-13)

Sampo heitti hyvästit Pielaveden kotisalilleen, mutta säilytti vielä mahdollisuutensa jatkaa kauttaan välieräsarjassa Hurrikaania vastaan. Tiukille se meni, mutta Enderwin Herrera onnistui jatkopallohyökkäyksessään ja päätti viidennen erän lukemiin 15-13. Jo tutuksi tulleet ailahtelevat ottelut saivat jatkoa myös sunnuntaina. Tällä kertaa joukkueet olivat päättäneet voittaa eriä vuorotahtiin.
Ensimmäisessä erässä Hurrikaani ei saanut konettaan käyntiin millään osa-alueella. Myöhemmin ottelussa Hurrikaanin parhaaksi pelaajaksi noussut hakkuri Antti Ropponen jäi tässä erässä selkeästi virkaveljestään Timo Leikkaasta. Leikas teki erässä yhteensä 10 pistettä ja sytytti joukkueensa hermostuneen alun jälkeen täyteen liekkiin.
Toisessa erässä Ropponen heräsi. Kahdeksan pistettä ilman virheitä oli puolestaan kovaa valuuttaa erässä, jossa Hurrikaanin hyökkäys alkoi muutenkin toimia. Karri Kutinlahti, Matti Oivanen, Thomas Douglas-Powell ja Maksim Buculjevic hyökkäsivät kaikki ilman virheitä.
Kolmas erä oli Hurrikaanilta todellinen pääsiäispassio. Toisella, eli Sampolla, onnistui kaikki, toisella ei mikään. Syöttönsä kanssa vaikeuksissa oleva Andrus Raadik teki erän alkuun onnettaren kovasti avustaessa kaksi ässää verkkonauhan kautta. Onnistumiset ruokkivat onnistumisia eikä Hurrikaani saanut pelin juonesta kiinni. Varsinkin puolustuspelissä seistiin jalat savessa.
Neljännen erän alku oli edelleen vahvaa pelaamista Sampolta. Pielavetiset innostuivat tuulettelemaan suorituksiaan verkon toiselle puolelle ja herättelivät Hurrikaanin pelaamaan. Antti Ropponen oli jo väläytellyt syöttövoimaansa. Nyt samaan innostui Hurrikaani-kapteeni Matti Oivanen, joka kahdella ässällään siirsi Hurrikaanin 7-9-johtoon. Samaan paikkaan sattui Leikkaan musta hetki, jolloin hän teki neljä hyökkäysvirhettä peräperään. Hurrikaani ei Sampoa leikkiin erävoitosta enää huolinut, vaan kuittasi ottelun tasoihin 2-2:een.
Katsomossa syötiin kynsiä, kun kolmas ottelu peräkkäin ratkaistaisiin viidennessä erässä. Väliaho aloitti kahdella ässäsyötöllä Tom D-P:n käsistä. Lauri Rantanen otti aussin kentältä, ja tilalle tuli Tomi Rumpunen. Tämä kahden pisteen nukahdus oli tällä kertaa kohtalokas. Hurrikaani taisteli mukana ja pääsi viisi kertaa rinnalle, mutta ei kertaakaan johtoasemaan. Tuolla alussa tulleella kahden pisteen erolla Sampo hankki itselleen välieräsarjan ensimmäisen voittonsa.
Sampo pelaa huomenna Siilinjärvellä edelleen veitsi kurkulla. Vastaanotto toimi kotisalissa sunnuntaina loistavasti ja Leikas pelasi unelmaottelun. Jos hiha pitää samaan malliin maanantainakin ja hakkuri jatkaa yhtä virheettömästi, voidaan Loimaallakin nähdä vielä yksi välieräsarjan ottelu.