Hurrikaani – Sampo 3-0 (25-21, 25-20, 25-21)
Yleisöä 782

Avauskokoonpanot:

Hurrikaani: Koppanen-Cedic-Kouki-Oivanen-Määttä-Petrusevics-Mäntylä
Sampo: Ikonen-Leikas-Herrera-Väliaho-Mäkitupa-Seppänen-Sivonen

Marraskuun pimeys ja rankat pelimatkat näkyivät molempien joukkueiden otteissa, kun Hurrikaani kesytti Pielaveden Sampon suoraan kolmessa erässä. Hurrikaani oli tehnyt pitkän reissun Turkkiin. Sampo puolestaan huhki tiistai-iltana Raisiossa viisi erää ennen kuin kuittasi kaksi pistettä Kerttulasta. Eräpisteet olivat kolmessa erässä lähes identtiset. Jokaisessa erässä mentiin lähituntumassa 20 pisteen tienoille, mutta sen jälkeen kotijoukkue repäisi tarvittavat pisteet. Ensimmäisessä erässä erävoiton hoiti kotiin Matti Oivanen, joka teki kaksi viimeistä pistettä hurjilla ässillään Robert Seppäsen tontilta.

26-11-2014-8-1024x682

Matti Oivasen ässäsyötön jälkeen

Toisessa erässä ero repesi tilanteessa 21-18 viiteen pisteeseen, kun Kalle Määttä torjui kaksi kertaa peräkkäin Sampon tehomiehen Endervin Herreran. Kolmannessa erässä Herrera oli kääntää pelin kireäksi, mutta jälleen ratkaisuhetkillä löytyi kotijoukkueesta riittävästi ratkaisuvoimaa. Kolme viimeistä pistettä tulivat liigassa pistetilinsä avanneen Karri Kutinlahden keskihyökkäyksellä ja Oivasen kahdella ässäsyötöllä.

– Ottelun alussa pelimme oli nihkeää. Varsinkin Sampon syöttöpommituksen kohteena ollut Eemeli Kouki haki vielä tuntumaa peliin ensimmäisessä erässä. Onneksi mies nosti tasoaan ottelun aikana, ja pääsimme kunnon hyökkäyspeliin, analysoi kankeasti alkanutta ottelua valmentaja Ville Kakko. Tiistaina Loimun kaadossa pääosissa olleet Herrera, Timo Leikas ja Andrei Ankudovics eivät jaksaneet samoilla tehoilla kahta perättäistä peliä. Ankudovics ei edes pukenut pelipaitaa, ja Leikaskaan ei saanut samaa hurmosta päälle kuin Raisiossa. Herrera heräsi neljännessä erässä, mutta ei ollut sellaisessa lennossa kuin eilisessä pelissä.

26-11-2014-3-1024x773

Vladimir Cedic nautiskeli Kalle Määtän tarjoilemista passeista

Sampon pelissä suurimmat ongelmat olivat vastaanotossa Robert Seppäsen tontilla. Ilari Sivonen pelasi mallikkaasti, kuten Raisiossakin. Hurrikaanin vahvuus oli jälleen hyökkäyspeli, jossa kaikki pelaajat pääsivät vähintään 50 % tehoihin. Vladimir Cedic (20/+10) oli liekeissä ja hoiti monta tärkeää pistettä jatkopalloista. Aivars Petrusevics (12/+7) ei myöskään säästellyt kättään. Myös kaikki kolme keskipelaajaa, Matti Oivanen (13/+10, 4 torjuntaa ja 5 ässää), Tuomas Koppanen (5/+5) ja Karri Kutinlahti (2/+2), olivat tehokkaita.

Parhaat pelaajat:
*** Vladimir Cedic
**   Matti Oivanen
*     Aivars Petrusevics
Sampon paras: Toni Mäkitupa

Nyt Hurrikaani saa harjoitella kunnolla ja vetää hieman henkeä. Seuraavat ottelut ovat vasta itsenäisyyspäiväviikonloppuna, jolloin Hurrikaani matkaa vieraspeleihin Rovaniemelle ja Kalajoelle.Seuraava kotiottelu on revanssipeli Raision Loimua vastaan perjantaina 12.12. Silloin on jälleen odotettavissa mikromarginaalinen ottelu, jossa ratkaisua luultavasti joudutaan jälleen kerran hakemaan emootiorikkaan ja sytyttävän subtiilin affektiivisen millimetritaistelun muodossa. Ottelun ratkaisuskenaarion keskiöön, ellei peräti keskipisteeseen, noussevat jälleen tiimibalanssi, ehyet rotaatiokontruktiot, joukkueen ison kuvan strategiset raamit ja hirveä tuuri.