Hurrikaani-Sampo 2-3 (25-16, 21-25, 25-13, 28-30, 12-15)
Yleisöä 784

Avauskentälliset:
Hurrikaani: Koppanen-Cedic-Kouki-Oivanen-Määttä-Petrusevics-Mäntylä
Sampo: Kaatrasalo-Leikas-Herrera-Väliaho-Krause-Poikela-Sivonen

-Olipas erikoinen peli. Tilastojen mukaan Hurrikaani voitti tämän ottelun, ihmetteli Sampon valmentaja Jukka Tuovinen loppukahveilla. Hurrikaani oli ylivoimainen ottelun ensimmäisessä ja kolmannessa erässä. Muut kolme erää olivat tasaisempia, mutta tärkeimmässä eli viidennessä erässä Sampo hyökkäsi terävästi ja ansaitsi kautta aikojen toisen voittonsa Loimaalla.

Hurrikaanilla onnistujia olivat jälleen Vladimir Cedic (29/+20), Tuomas Koppanen (11/+10) ja Matti Oivanen (16/+10). Eilen hyvän ottelun pelannut Aivars Petrusevics (10/-3) oli tänään pehmeä. Eemeli Kouki (13/+10) paransi perjantaista, mutta ratkaisupaikoilla Vallu oli liian yksin.

– Ottelu ratkesi laitapeliin. Olisimme tarvinneet Vallulle apuja toiseen laitaan. Sampolla onnistujia oli verkon molemmilla reunoilla, kun sekä parhaana palkittu Enderwin Herrera (24/+13) että hakkuri Timo Leikas (18/+1) ottivat vastuuta pallojen päättämisestä.

Hurrikaanin vahvuus oli tässäkin pelissä fyysisempi torjuntapeli. Lisäksi syöttöpeli oli varsinkin ottelun alussa kunnossa. Valhe-valheempi-tilasto-hokema kävi kuitenkin toteen lauantaina Loimaalla. Hurrikaani voitti torjuntatilaston selkeästi (20-10). Ässäsyötöt menivät kotijoukkueelle 8-5. Vastaanottoprosentit olivat keltamustilla sinisiä paremmat luvuin 51-50. Kun myös hyökkäysprosentit vei Hurrikaani 49-43, jäi ottelusta puuttumaan vain voitto myös eräpisteissä.

Lähellä se olikin. Neljännessä erässä Hurrikaani oli jo 15-22-tappiolla. Kolmella perättäisellä torjunnalla kotijoukkue sai hengen päälle. Herrera katkaisi Cedicin syöttöputken, mutta vain hetkeksi. Kouki toi ässällään Hurrikaanin jo pinnan päähän. Petrun paikalle vaihdettu Kasimir Vuorinen tasoitti uskomattoman nousun jo tasatilanteeksi 23-23. Herrera antoi Sampolle ensimmäisen eräpallon, mutta Cedic tasoitti. Oivasen syötöillä ja Cedicin iskuilla Hurrikaani nousi ottelupalloon. Tämän jälkeen kotijoukkueella oli vielä kolme paikkaa viedä ottelu, mutta ratkaisuhetkillä onnistujaa ei löytynyt. Sampo nousi Herreran kovilla henkilökohtaisilla ratkaisuilla kuilun partaalta erävoittoon.

– Siinä vaiheessa tiesin, että viemme tämän pelin, kertasi Tuovinen tunnelmiaan trillerierän ratkettua. Näin myös kävi. Sampo skarppasi viidennessä erässä varsinkin hyökkäyspelissään. Kentän valtias Herrera teki pisteen aina, kun tarvittiin eikä Hurrikaani pystynyt enää vastaamaan.

Ottelun jälkeen molempien joukkueiden valmentajat olivat tyytyväisiä 1-1-tilanteeseen. Aloitusviikonlopun minimitavoite oli sekä Tuovisen että Kakon mielestä saavutettu. Nyt siirrytään paras kolmesta –systeemiin. Sampolla on kotietu, kun pelit jatkuvat keskiviikkona Pielavedellä. Torstaina jommallakummalla on ottelusarja katkolla, kun karavaani siirtyy Siilinjärvelle. Jos pelit ovat torstai-illan jälkeen tasan, nähdään ratkaisuottelu Loimaalla sunnuntaina 22. maaliskuuta.