Hurrikaani- Loimu 3-0 (26-24, 26-24, 25-18)

Hurrikaani ja Loimu kohtasivat tänään sunnuntaina kauden kolmannen kerran. Kaksi edellistä kamppailua oli menneet Loimulle 2-3. Silja Line –konsernin lanseeraama Siljan Malja –kilpailu Hurrikaanin ja Loimun välillä ratkesi siis tänään Hurrikaanille. Ottelu oli myös Loimun Ossi Rumpusen 300. liigaottelu, jotka kaikki Rumpunen on pelannut Loimun paidassa.

Aloituskuusikot:

Hurrikaani: Dmytro Dolgopolov, Eemeli Kouki, Luke Smith, Mohamed Alhachdadi, Matti Oivanen, Tuomas Koppanen ja Jesse Mäntylä.Loimu: Ville Juntura, Kirill Borichev, Ossi Rumpunen, Daniel Vargas, Ryan Meehan, Karri Sihvonen ja Joel Silva sekä Eetu Rantanen.

Hurrikaanilta ensimmäisen erän alku oli monien virheiden sävyttämää ja tunnustelua peliin. 3-7 tilanteessa Hurrikaanin päävalmentaja Lauri Rantanen otti aikalisän ja pyrki herättämään joukkuettaan. Tämä tuntui tepsivän, sillä Alhachdadi (11 hyökkäyspistettä) ainakin tuntui piristyvän. Erän alkupuolella “Muha”teki pari hyökkäysvirhettä, mutta tämän jälkeen marokolainen teki pisteen toisensa perään. Hurrikaani kuroi alkuerän eron tilanteessa 11-11 kiinni kahdella perättäisellä Alhachdadin kovalla hyökkäyspisteellä. Näiden jälkeen kuitenkin Loimu nappasi kolme komeaa torjuntaa ja meni tekniselle 11-14 johdossa. Pikku hiljaa Hurrikaani tuli jälleen kerran tasoihin, ja otti ensimmäistä kertaa johtopaikan tilanteessa 21-20 torjuntapisteellä. Sitten seurasi isännille musta hetki, kun  oman syöttövirheen jälkeen Ryan Meehan syötti kaksi peräkkäistä ässää ja tilanteeksi 21-23. Tämän lisäksi Loimu sai kolme eräpalloa, kun Smith löi pallon verkkoon seuraavassa tilanteessa. Loimu kuitenkin teki lyöntivirheitä ja torjuntapari Kouki-Koppanen otti tärkeän torjuntapisteen. Passari Dolgopolov luotti koko erän ajan paljon hakkuri Alhachdadiin, ratkaisu kannatti. Alhacdadi oli erän Hurrikaanisankari ja pitkälti pelasi yksinään erän Hurrikaanille. Erä Hurrikaanille 26-24.

Loimun Ossi Rumpunen yrittää ohittaa Hurrikaanin torjuntaa

Toisessa erässä Smithin tilalle tuli Tomi Mutka, jonka kentälle tulo rauhoitti isäntien vastaanottopeliä. Hurrikaani otti heti alussa parin pisteen kaulan, joka pysyi 17-14 tilanteeseen asti. Hurrikaanin peli näytti sujuvan varmasti ja vaivattomasti, Hurrikaanin muutkin pelaajat pääsivät paremmin mukaan ja hyökkäyspisteitä tehtiin tasaisemmin. Loimu kuitenkin kipusi tasoihin 17-17 parilla pitkällä taistelupallolla. Tästä eteenpäin mentiin piste kerrallaan ja esiin nousivatkin molempien joukkueiden kapteenit hyökkäysten päättäjinä, Kouki ja Rumpunen. Erän viimeiset kaksi pistettä Hurrikaanille tuli jälleen kerran Loimun virheillä, sillä Juntura syötti verkkoon ja erän päätti Rumpusen leveäksi lyömä pallo. Tässäkin erässä pisteet 26-24.

Kolmannen erän alussa nähtiin molemmin puolin paljon syöttövirheitä sekä muutamia ässäsyöttöjä. Erä näytti kääntyneen Hurrikaanin eduksi tilanteessa 11-8 jolloin nähtiin pitkä taistelupallo, jossa mm. Mäntylä ja Kouki tekivät upeita puolustuksia, minkä päätti lopuksi Alhachdadin kova lyönti tyhjältä verkolta. Kolmannessa erässä Hurrikaani teki pisteitä laajalla rintamalla, sillä vuorotellen onnistujia olivat kaikki Kouki, Mutka, Alhachdadi, Koppanen ja Oivanen. Peli päättyi Alhachdadin kovaan ässäsyöttöön, joka oli oikeutettu päätös hienosti pelanneelle hakkurille.

Muhamedilla oli tänään aihetta tuuletuksiin

Ottelun tehokkain oli siis luonnollisesti Hurrikaanin hakkuri Mohamed Alhachdadi (22/+13.) Eemeli Kouki pelasi tasaisen pelin (13/+7) ja Tomi Mutkan vastaanotto oli hyvää (75%.) Loimun parhaimpia tilastojen pohjalta olivat Ryan Meehan (14/+10) ja Daniel Vargas (12/+4.)

Ottelukommentit:

Loimun Dragan Mihailovic: -Meillä on paljon pieniä juttuja tehtävänä ja töitä paljon eikä ole paljon aikaa. Playoffeihin on kaksi viikkoa ja parannamme peliä sinne. Olemme joka kerta parempia ja parempia.

Hurrikaanin Lauri Rantanen: -Meidän hakkuripoika (Alhachdadi) piti meidät ensimmäisessä erässä mukana 75% hyökkäysprosentilla. Tomi (Mutka) tuli toiseen erään ja rauhoitti vastaanoton, mikä helpotti peliä. Kolmannessa erässä saatiin vielä virheitä karsittua, mikä varmisti voiton.

Loimun Ryan Meehan: -Meillä oli hyvä johto ensimmäisessä erässä ja hyvät mahdollisuudet voittaa, eräpallojakin.

Hurrikaanin Tomi Mutka: -Me olemme jauheet kuusikkoa paljon treeneissä ja haettu järkeviä ratkaisuja tärkeissä paikoissa, mikä tuntuu nyt toimivan. Ensi viikolla tulee varmaan muutama leffa katsottua. Kaikki joukkueet, mitä vastaan vielä pelataan ollaan voitettu ja pystytään voittamaan, joten en niistä turhia paineita ota.