62 minuuttia kestänyt lentopallon Suomen Cupin puolivälierien ensimmäinen osa Hurrikaani-Loimaan ja Vantaa Ducksin välillä päättyi loimaalaisten murskavoittoon 3-0 (25-15, 25-16, 25-11) –lukemin. Kotijoukkueen tehokkain pelaaja pisteiden valossa oli keskitorjuja Matti Oivanen (15/+13), joka valittiin myös Hurrikaanin parhaaksi pelaajaksi keskiviikko-iltana.

Hurrikaani-Loimaa näytti heti ensimmäisistä palloista alkaen hauista Mestaruusliigaa johtavalle Vantaan Ducksille. Ensimmäisessä erässä Hurrikaani kaasutteli yhdeksän pisteen johdossa tekniselle aikalisälle, kun mm. passari Harrison Peacock syötti kaksi ässää pitkän syöttövuoronsa aikana. Avauserän aikana kotijoukkue teki kolme ässää ja hankki saman määrän torjuntapisteitä, kun vastustaja Ducks tuskaili syöttöruudussa tehden viisi virhettä.

Toisessa erässä sama meno jatkui kentällä. Ensimmäisen erän jälkeen kotijoukkue otti avauskuusikosta Luke Smithin (3/+3) penkille ja vaihtoi Tomi Mutkan (8/+7) kentälle. Heti erän alussa Mutka näytti olleensa vaihdon arvoinen, kun vahvaa kauden alkua pelaava yleispelaaja iski Peacockin nopeatempoisen passin nelospaikalta kenttään vieden loimaalaiset erässä 4-1 –johtoon. Toisessa erässä kotijoukkue nautti vieraiden tekemistä virheistä ja oli vahva syöttöruudussa ensimmäisen erän tavoin. Erän päätti lopulta kentälle tulleet Loimaan Jankon kasvatti Johannes Laine, joka iski keskeltä pallon Ducksin kenttään.

"Huittislainen leija" puri kuudesti Vantaa Ducksia vastaan. Viidesti Matti Oivasen toimesta. (Kuva. Petra Kivinen)

“Huittislainen leija” puri ässän muodossa kuudesti Vantaa Ducksia vastaan. Viidesti Matti Oivasen toimesta. (Kuva. Petra Kivinen)

Kolmanteen erään Vantaalaiset tulivat todella vahvasti ja joukkue johtikin peliä jo 3-1 –lukemin. Hurrikaani-Loimaa ei antanut tämän kuitenkaan häiritä, sillä kotijoukkue siirtyi ensimmäisen kerran erässä johtoon 4-4 –tilanteessa eikä päästänyt vieraitaan tämän jälkeen lähelle. Mm. ottelun parhaaksi valittu Matti Oivanen syötti ottelun viidestä ässästään kaksi ottelun viimeiseksi jääneeseen erään. Ottelun ja erän hienoin suoritus nähtiin tilanteessa 20-10, kun kauden parhaan pelinsä pelannut passari Peacock jujutti hidastetulla passilla Ducksin torjuntaa. Australialainen pelinrakentaja näytti passaavansa palloa nelospaikalle, mutta tiputtikin pallon suoraan toisella kosketuksella verkon yli vieraiden kenttään ilman erikoisempaa käsien liikettä.

Lopulta kolmas erä päättyi 25-11 –lukemiin Hurrikaanille ja koko ottelu totutusti 3-0. Keltamustille riittää kaksi erävoittoa sunnuntaina puolivälierien toisessa osassa Vantaalla.

”Varmaan muutamia asioita varmasti katsomme läpi”

Hurrikaanin viime kauden kapteeni yleispelaaja Eemeli Kouki pelasi keskiviikon ottelussa lähes jokaisen pallon ja sai paljon kaivattua peliaikaa. Kouki syötti ottelussa yhden ässän, otti yhden torjunnan ja teki yhteensä 7/+3 pistettä. Kouki oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen:

– Kyllä pelaaminen aika rennolta tuntui. Tiesimme, että Ducks voi olla parhaimmillaan juuri kova syöttöjoukkue ja niillä on ihan hyviä pelaajia tuossa nipussa. Me saimme meidän perus syöttöpeli kulkemaan ja tultiin aika laajasti hyökkäyspuolelta. Minun mielestä siinä oli tämän ottelun voiton avaimet.

Myös Hurrikaanin torjuntapeli oli elementissään. Yhteensä joukkueelle kertyi 10 torjuntapistettä. (Kuva. Petra Kivinen)

Kouki on jäänyt alkaneella kaudella vähemmälle pelivastuulle vahvan yleispelaajakaartin takia, joten Suomen Cupin puolivälierien ensimmäinen osa oli tärkeä myös pelaajalle henkilökohtaisella tasolla:

– On aina mukava päästä pelaamaan. Pelivarmuutta kuitenkin aina tarvitsee ja sitä oli mukava saada. Ihan hyvin meni tänään itseltä ja koko joukkueelta. Meillä on hyvä tilanne, kun voimme kierrättää pelaajia. Meillä on yleis- ja keskipelaaja osastolla paljon hyviä pelaajia joita voidaan tarvittaessa kierrättää.

Hurrikaani pelaa seuraavan viikon aikana vielä kaksi kertaa Ducksia vastaan, kun sunnuntaina on edessä Suomen Cupin puolivälierien toinen osa ja ensi keskiviikkona Mestaruusliigan ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen. Koukin mukaan paljoa ei tarvitse sunnuntaiksi muuttaa, jotta Hurrikaani pääsee jatkoon:

– Varmaan muutamia asioita varmasti katsomme läpi. Tärkeintä on saada oma syöttö- ja sideoutpeli kulkemaan. Siinä on ne tärkeimmät.

”Toinen joukkue pelasi lentopalloa ja toinen ei taas tehnyt yhtään mitään”

Kolmannessa erässä Vantaan Ducksilta kentälle tullut kokenut 32-vuotias yleispelaaja Toni Kankaanpää oli todella monisanainen ja ennen kaikkea kriittinen joukkuettaan kohtaan ottelun päätyttyä:

– Toinen joukkue pelasi lentopalloa ja toinen ei taas tehnyt yhtään mitään. Kaikki voi varmaan päätellä kumpi oli kumpi. Hurrikaani syötti todella hyvin kuten odotettiinkin, mutta me emme päässeet ottelussa missään vaiheessa sille tasolle, mitä esimerkiksi harjoituksissa. Tämä peli täytyy ottaa nollauksena. Töitä pitää alkaa tekemään enemmän. Hurrikaani-Loimaa on paperilla kovempi joukkue. Jos pelaisimme edes lähellä omaa tasoa, niin varmasti pelattaisiin hyviä pelejä loimaalaisia vastaan.

– Me hukattiin hyvä harjoitustapahtuma, vaikka Suomen Cup ei olekaan meidän päätavoite tällä kaudella, kuten ehkä voidaan olettaakin. Turhaan matkustettiin tänne pelaamaan näin heikosti, Kankaanpää manasi.

Pitkästä aikaa kentälle päässeellä Karri Kutinlahdella oli syytä tuuletuksiin illan ottelussa. (Kuva. Petra Kivinen)

Pitkästä aikaa kentälle päässeellä Karri Kutinlahdella (Kesk. #8) oli syytä tuuletuksiin illan ottelussa. (Kuva. Petra Kivinen)

Puolivälieräsarja ei suinkaan ole joukkueiden väliltä ohi. Mikäli Vantaan Ducks voittaa kotipelinsä 3-0 tai 3-1 tullaan näkemään kultainen erä, joka ratkaisee ”Final Fouriin” –etenijän. Kankaanpää peräänkuuluttaa yhtä asiaa, kun puhutaan muutoksesta, mikä on sunnuntaihin tehtävä:

– Ensin meidän täytyy muuttaa asenne täysin. Meidän täytyy tulla voittamaan peliä eikä vain pelaamaan sitä, koska on pakko. Kyllä henkinen puoli on ensimmäinen juttu. Sitten voidaan katsoa vähän taktisia kuvioita, kun pää on saatu kuntoon.

Hurrikaani-Loimaa pelaa seuraavan kerran kotisalissa lauantaina 19.11, kun vastaan asettuu LEKA Volley.

Hurrikaani-Loimaa – Vantaa Ducks 3-0 (25-15, 25-16, 25-11)

Avauskokoonpanot:
Hurrikaani-Loimaa: #1 (L) Jesse Mäntylä, #8 Karri Kutinlahti, #10 Eemeli Kouki, #11 Harrison Peacock, #13 Mikko Oivanen, #15 C Matti Oivanen ja #16 Luke Smith.
Vantaa Ducks: #1 Alpar Szabo, #3 Antti Vallin, #6 Balint Magyar, #8 (L) Patrik Ovaska, #9 Karl Küloats, #11 Marko Määttänen ja #13 Miro Määttänen.