Hurrikaani – Korson Veto 3-1 (19-25, 25-17, 25-10, 25-18)
Yleisöä 611
Aloitusseitsikot:
Hurrikaani: Kutinlahti-Cedic-Kouki-Oivanen-Määttä-Petrusevics-Mäntylä
KoVe: Hanni-Kärkkäinen-Nurminen-Valllin-Kankaanpää-Kuosmanen-Tarkiainen

Hurrikaani-valmentaja Ville Kakko kiteytti hyvin ottelun alun. –Epäonnistuin totaalisesti joukkueen valmistamisessa tähän peliin, ruoski Ville itseään ottelun jälkeen. Korson Veto lähti ilman paineita pelaamaan rohkeaa syöttöpeliä. Hurrikaanin vastaanotto oli ihmeissään, kun vetolaiset vuoronperään saattoivat Hurrikaanin nostokolmikon epätoivon partaalle. Neljä ässää ja useita muita passari Kalle Määttää juoksuttaneita epäonnistuneita nostoja kertovat paljon Korson taktiikasta.
-Lentopallo on syöttöpeli. Pelasimme ensimmäisessä erässä juuri niin kuin olimme suunnitelleetkin. Vaikealla syötöllä saimme Hurrikaani pelin ajettua laidoille. Iskusuunnat olivat juuri odotettuja, ja muutenkin saimme hyviä torjuntoja ja vaimennuksia, kertoi valmentaja Petri Sainio loppukahveilla.
Hurrikaanin pelaajat miettivät ilmeisesti kolmen pelin viikon aiheuttamaa rasitusta ja lähtivät ennakkoon helpoimpaan peliin sammutetuin lyhdyin. Tämä kostautui tylysti kauden vaisuimpana avauseränä kotisalissa.

11-2-2015-3-1024x757

Alussa Hurrikaani tyytyi katsojan rooliin

Korson parhaat avauserässä olivat komeasti iskenyt hakkuri Antti Vallin (16/+8) ja sekä vastaanotossa ja verkkopelissä vahvasti esiintynyt Toni Kankaanpää (12/0).
Hurrikaani vaihtoi toiseen erään Karri Kutinlahden Tuomas Koppaseen. Mitään muutosta ei tuntunut tulevan, vaan Korso lähti jo erän alussa 1-4-karkumatkalle. Hurrikaanin aikalisä katkaisi Lassi Nurmisen syöttöputken.
Erän ja koko ottelun käännekohta nähtiin Tuomas Koppasen (8/+8) syöttövuorolla. Tilanteessa 8-10 syöttämään tullut Koppanen painosti leijoillaan Korson nuorta Niko Kärkkäistä. Antti Vallin iski aluksi iskunsa leveäksi, ja sen jälkeen Kärkkäiselle sattui huono hetki. Nuorukainen teki hyökkäyksessä kaksi perättäistä virhettä ja leuka painui kohti rintaa. Jälleen elävien kirjoihin palannut Vladimir Cedic (17/+14) kuritti vielä Korson kenttää siirtäessään kotijoukkueen 12-10-johtoon.
Hurrikaani lisäsi kierroksia ja teki loppuerässä mm. neljä ässää eikä antanut vierailleen enää mahdollisuutta haastaa vireeseen päässyttä kotijoukkuetta.
Kolmas erä oli Hurrikaanin totaalista hallintaa. Matti Oivanen(11/+8) johdatti joukkonsa syöttövuorollaan heti karkumatkalle. Korson pelihuumori katosi. Korson ottelun alun vaikeat syötöt muuttuivat syöttövirheiksi. Hurrikaani puolestaan onnistui kaikessa.

11-2-2015-18-1024x827

Tuomas Koppanen löi palloa tiukasti kenttään

Neljäs erä mentiin tasatahtia 11-11-tilanteeseen saakka. Arto Hannin erän toinen syöttövirhe vei kotijoukkueen johtoon. Matti Oivasen pommit repivät Korson vastaanoton riekaleiksi, ja Hurrikaani siirtyi kolmen pinnan johtoon. Koppasen ja Määtän yhteispeli napsui hyvin kohdilleen tässä ottelussa. Kotijoukkueen keskipeliin Korsolta ei löytynyt lääkkeitä. KoVe teki edelleen paljon pisteitä kotijoukkueelle epätarkalla hyökkäyspelillään. Lopulta Hurrikaanin ei tarvinnut tehdä ihmeitä kolmen sarjapisteen eteen.
Peli päättyi Kasimir Vuorisen sivurajan tuntumaan raakana pudonneeseen ässäsyöttöön.
Parhaina palkittiin Hurrikaanista Vladimir Cedic ja Korsosta Antti Vallin. Lähi-Tapiola-pisteet menivät Oivaselle, Cedicille ja Koppaselle.
Hurrikaani matkaa perjantaina kohti Oulua, jossa Etta kohdataan lauantaina klo 15. Sunnuntaina on vuorossa vieraspeli Kuopiossa Leka Volleytä vastaan.