Tiikerit-Hurrikaani 3-1 (23-25, 25-16,25-17,25-17)

Tiikerit ei antanut Hurrikaanille kuin erän kotiottelussaan Kokkolan jäähallissa. Kuten ottelun erälukemista voi hyvin päätellä ottelu ei ollut tasainen, kuin sen avauserän osalta. Kolmessa viimeisessä erässä Hurrikaani oli Kokkolassa täysin alakynnessä.

Ottelun avauserä oli tasainen aivan loppuun asti, tilanteessa 23-23 Hurrikaanin Aleksi Kaatrasalo onnistui kahdesti. Ensin hän pysäytti Tiikereiden Niklas Seppäsen iskulyönnin pisteen arvoisesti ja seuraavassa pallossa Kaatrasalon muuriin pysähtyi hakkuri Olli-Pekka Ojansivu. Ilmeisesti erän ratkaissut torjuntapiste sytytti Tiikereiden hakkurin Ojansivun peliin oikein kunnolla, mies oli taas kerran mahdoton este Hurrikaanille. Ojansivu takoi ottelussa tehot 36 +23 ja syötti peräti seitsemän ässää.

Hurrikaanin vastaanotto oli tänään vaikeuksissa viimeiset kolme erää ja passari Petteri Penttinen oli osin mahdottoman tehtävän edessä, kun yleispelaajien vastaanotto jäi pahasti irti verkolta. Penttisen passit eivät tavoittaneet riittävällä tarkkuudella laitapelaajia ja palloja jouduttiin toimittamaan helppoina palloina Tiikereiden kenttäpuoliskolle. Tiikerit myös puollusti tänään aivan mahtavasti ja päätti vierasjoukkue Hurrikaania tehokkaammin puollustuspallot vastustajan kenttään. Avauserän kaksi ratkaisevaa torjuntaa ottaneen Kaatrasalon lisäksi hakkuri Vladimir Cedic onnistui tänään hyvin saldoten tehot 21 +18.

Hurrikaanin valmentaja Ville Kakko tuskaili pelin jälkeen joukkueen ilmettä: – Meillä oli hyvä startti. Sitten oli vain Kaatrasalo ja Cedic kentällä. Pelin aikana oli vaikeuksia monella osa-alueella. Ojansivu on ”iso pala” Tiikereiden puolella. Torjunnat sentään voitettiin (10-8). Jäähalli ei ole vaikea paikka, peli ei siihen ratkennut. Huomiseksi pitää parantaa kaikilla osa-alueilla. Ollaan selkä seinää vasten.