Hurrikaani-Tiikerit 2-3 (27-25, 11-25, 25-20, 20-25, 10-15)

Tiikerit otti jo 20. perättäisen voittonsa, kun sen tiukassa ottelussa voitti Hurrikaanin ja siirtyi samalla välieräsarjassa 2-0-johtoon. Tiistain ottelu oli kunnon taistelua. Molemmilla joukkueilla oli hetkensä ottelun kuluessa. Tiikerit pystyi kuitenkin varmalla hyökkäyspelillään ja Olli-Pekka Ojansivun vaikeilla syötöillä ottamaan viidennen erän voiton. Tämä tietää sitä Tiikereillä on mahdollisuus katkaista välieräsarja kotonaan ensi viikonlopun tuplapeleissä. Hurrikaani voi vielä keskiviikkona yrittää kotona sarjan kaventamista 1-2:een.

1. erä  Tuukka Anttilan 1000. torjunta ja riemukas avauserän voitto

Hurrikaanilla on ollut pitkin kautta vaikeuksia saada pelinsä auki heti ottelun alussa. Nyt Hurrikaani ei päästänyt Tiikereitä karkumatkalle. Sen sijaan Aleksi Kaatrasalon pitkä syöttövuoro johdatti kotijoukkueen 12-8-johtoasemaan. Kotijoukkueen 12. piste tuli Tuukka Anttilan torjunnalla. Se oli miehen 1000. torjuntapiste, jolle kotiyleisö osoitti seisten suosiotaan. Koko ottelun ajan huimassa syöttöiskussa ollut Ojansivu säikäytti kotiyleisöä kahdella ässällään, mutta jälleen Anttila oli torjuntoineen estämässä vieraiden lähentelyt. Tiikerit onnistui lopulta nousemaan rinnalle tilanteessa 25-25, mutta Aivars Petrusevicsin onnistui lopulta tappaa pitkä pallo, jossa kokkolalaisten kenttäpuolustus haki kolme kertaa pelivälineen upeasti peliin. Erä päättyi Niklas Seppäsen epäonnistumiseen verkolla.

2.erä  Täydellinen kölin alta vetäminen ja Joe Kleinin hyppyleija

Hurrikaani menetti hyvän otteensa täydellisesti, kun kenttäpuoliskoja vaihdettiin. 4-4-tilanteessa keskipelaaja Joe Klein aloitti syöttöputken, joka kesti pitkään. Antti Leppälä ja Steven Kehoe ottivat torjunnoillaan kaksi pistettä, Ojansivu ja Leppälä iskivät kahdesti pallon kenttään ja kruunuksi Klein pisti samaan syöttövuoroon vielä kaksi ässää. Hurrikaanin vastaanotto oli aivan sekaisin eikä joukkue pystynyt nousemaan enää jaloilleen tässä erässä. Sergey Egorov tuurasi Jani Niskakangasta erän aikana, mutta Hurrikaani ei mahtanut mitään Tiikereiden vyörylle.

3.erä  Hienoa puolustuspeliä molemmilta joukkueilta

Kolmas erä alkoi samoissa tunnelmissa kuin edellinenkin. Tiikerit johti jo 2-7, mutta Hurrikaani ei ollutkaan vielä luovuttanut. Pikku hiljaa se kiri eroa kiinni. Koko ottelun ajan Hurrikaanin syöttöjen kohteena ollut Seppänen alkoi murtua virheisiin. Hurrikaani sai hengen päälle. Sen ilmentymänä oli Aleksi Kaatrasalo, joka pahoilla leijoillaan sekoitti vastustajan vastaanottoa ja iski palloa myös voimalla parkettiin. Erässä nähtiin hyviä puolustuksia ja pallo eli pitkään.

4. erä Henkien taistelua

Tässä erässä taisteltiin pitkään tasatahtia, mutta Seppäsen ja Ojansivun kovat suoritukset 17-16-tilanteen jälkeen käänsivät vaakakupin lopulta vierasjoukkueelle. Yleisön raivoisa kannustus tyyntyi lopulta, kun Leppälä, Romans Sauss ja Klein iskivät perättäiset pisteet erän lopussa.

5. erä Niklas Seppäsen uusi vaihde ja Lelun syötöt

Tiikerit on kauden aikana pelannut sarjassa eniten viisieräisiä kamppailuja. Kokemus näytti olevan valttia myös illan päätteeksi Loimaallakin. Petteri Penttinen otti Kaatrasalon hyvin mukaan peliin, kun taas Kehoe luotti laitapelaamiseen. Niklas Seppänen löysi jostain kymmenen senttiä pomppua lisää ja iski vastustamattomasti pisteitä. Hurrikaani haastoi hyvin ja oli mukana voittotaistelussa vielä tilanteeseen 10-10 saakka. Sitten tahtipuikon otti käteensä Ojansivu, joka oman iskunsa jälkeen asteli syöttämään eikä enää paikkaansa muille luovuttanutkaan. Hurrikaani pystyi nostamaan ensimmäisen pommin Penttiselle, jonka sormista pallo kuitenkin liukasteli virheen arvoisesti. Joe Klein pystyi lisäämään Tiikereiden johtoa. Lopuksi vielä Hurrikaani teki kaksi hyökkäysvirhettä ja ottelu oli taputeltu.

Välierien arvoista taistelua

Hurrikaani pystyi haastamaan Tiikerit aivan eri tavalla kuin Kokkolassa. Olli-Pekka Ojansivu (34/+24) ja Niklas Seppänen (14/+5) olivat vieraiden parhaat pistemiehet. Hurrikaanin laitapelaaminen jäi edelleen hieman vaisuksi, mutta keskipelaajina Tuke ja Aku hoitivat tonttinsa moitteetta.

Keskiviikkona on uusi mahdollisuus katkaista Tiikereiden voittoputki. Hurmosta pitää silloin löytyä sekä kentältä että katsomosta.

Mies ja megafoni

Tiikerit ja Hurrikaani pelasivat kovaa ja miehekkäästi. ja myös tuomaritoiminta oli moitteetonta. Tiikereillä on hieno joukkue, joka edustaa kunniakkaasti kokkolalaista osaamista. Siksi onkin ikävää, että yksi kannattaja pilaa huutelemisillaan joukkueen mainetta. Oman joukkueen kovaääninen kannattaminen on aivan toista kuin megafonin käyttäminen vastustajan pelaajien pilkkaamiseen.