961 katsojaa näki lauantai-iltapäivänä Loimaan Liikuntahallissa ehkä kauden parhaan Mestaruusliigan ottelun, kun Valepa Sastamalasta haki selvän 3-1 voiton niukan väännön päätteeksi. Joukkueiden parhaat pistemiehet olivat Hurrikaanin hakkuri Mohamed Al Hachdadi (29/+20) ja Valepan hakkuri Jesus Chourio (23/+11). Matti Oivanen palasi pelikentille ja syötti ottelussa neljä ässää.

Avausseitsikot:

Hurrikaani: #1 (L) Jesse Mäntylä, #3 Kosti Shumov, #6 Dima Dolgopolov, #10 C Eemeli Kouki, #11 Mohamed Al Hachdadi, #15 Matti Oivanen ja #16 Luke Smith.

Valepa: #4 Elviss Krastins, #7 Mikko Esko, #9 Andrei Levchenko, #10 (L) Jarmo Korhonen, #12 Eduard Venski, #13 Olli Kunnari ja #15 Jesus Chourio.

Hurrikaani – Valepa 1-3 (25-18, 23-25, 25-27, 16-25)

Hurrikaanin ja Valepan välinen lauantai-illan Mestaruusliiga vääntö lähti mustissa pelanneen vierasjoukkueen merkeissä liikkeelle. Valepa johti avauserää passari Mikko Eskon ässällä jo 7-11 lukemin, mutta Hurrikaani repi eron kiinni tekniselle aikalisälle edettäessä (13-14).Teknisen aikalisän jälkeen Hurrikaani otti täyden hallinnan pelistä itselleen ja hyvän torjuntapelin sekä loistavan syöttöpelin turvin jo 21-16 johtoon. Tuona aikana Matti Oivanen syötti mm. kolme ässää putkeen. Erän viimeiset pallot pelattiin läpi ja joukkueiden fokus siirtyi jo toiseen erään. Avauserä kotijoukkueelle 25-18 lukemin.

Toisessa erässä mielenkiintoinen draaman kaari:

Toiseen erään Valepa tuli jälleen ryminällä ja Hurrikaanin vastaanottopeli oli melko onnetonta. Andrei Levchenkon kahdella ässäsyötöllä vieraat karkasivat jo 5-12 johtoon. Tässä vaiheessa kotijoukkueen italialaispäävalmentaja Nicola Giolito herätteli joukkuetta vaihdolla, kun Tomi Mutka otti Luke Smithin paikan kentältä.

Tekniselle aikalisälle edettiin neljän pisteen (10-14) erolla, kun vieraat tekivät virheitä ja Hurrikaani pääsi iskemään helppoja pisteitä itselleen. Teknisen aikalisän jälkeen toisessa erässä Valepan hakkuri Jesus Chourio otti roolia pelissä ja kantoi mustissa pelannutta joukkuetta erässä eteenpäin.

15-20 tilanteessa erä koki käännöksen, joka ei vaikuttanut erän lopputulokseen. Hurrikaani nousi taisteluun mukaan Oivasen huikean noston ja tämän jälkeisen torjunnan avulla. Mohamed Al Hachdadi ja keskitorjuja aiheuttivat vieraille harmaita hiuksia nostamalla kelta-asuisen kotijoukkueen aina pisteen päähän (20-21) toisessa erässä. Erän viimeiset pallot menivät vuorotellen joukkueille, joten Valepa otti kuin ottikin toisen erän itselleen lopulta 25-23 lukemin.

Tätä näkyä on Loimaalla odotettu pitkään.

Kolmas erä tarjosi jännityst:

Kolmannen erän alku oli todella tasainen. Olli Kunnari pääsi 3-2 tilanteessa syöttämään ja vei kahdella ässällä vieraat erässä 3-4 johtoon. Hurrikaani siirtyi erässä toista kertaa johtoon 10-10 tilanteessa, kun Valepan Venezuelasta kotoisin oleva hakkuri Jesus Chourio iski pallon verkon kautta leveäksi. Tämän jälkeen vieraat nappasi kolme pistettä putkeen ja eteni lopulta tekniselle aikalisälle 12-14 johdossa.

Teknisen aikalisän jälkeen Valepa kiristi hyvää otettaan ja karkasi jo 15-20 johtoon Mikko Eskon ja Chourion hyvien suorituksien saattelemana. Tässä vaiheessa Giolito käytti erän toisen aikalisänsä ja herätteli onnistuneesti kotijoukkueen mukaan erään. Ensin Hurrikaani nousi Al Hachdadin iskuilla kolmen pisteen (17-20) päähän. Vieraiden päävalmentaja Ugis Krastins käytti aikalisän, mutta se ei auttanut. Oivasen illan neljäs ässä nosti kotijoukkueen mukaan kiriin.

Hurrikaani nousi aina tasatilanteeseen (23-23) ja sai eräpallonkin itselleen, mutta Valepa hoiti nämä ja voitti erän lopulta 25-27 lukemin jatkopalloilla.

Neljännessä erässä ei epäselvyyttä paremmasta:

Neljäs erä oli alusta alkaen Valepalla hallussa. Sastamalan ylpeys oli pikku erolla koko ajan Hurrikaania edellä ja joukkue johtikin teknisellä aikalisällä erää neljällä (10-14) pisteellä. Teknisen jälkeen kotijoukkue kiri kahden pisteen päähän, mutta tämän jälkeen alkoi vieraiden tykitys.

Hurrikaanin virheiden myötä Valepa karkasi jo 14-19 johtoon ja erä sekä ottelu oli valmis. Erän viimeiset pallot olivat pelailua ja lopulta ottelun viimeinen erä päättyi 25-16 lukemiin vieraille.

Hurrikaanin seuraava kotiottelu on ensi viikon keskiviikkona, kun Loimaan Liikuntahalliin saapuu Rantaperkiön Isku Tampereelta. Ottelu alkaa kello 18:30. Tervetuloa kannustamaan keltamustat voittoon.