Hurrikaani-VaLePa 1-3 (23-25, 24-26, 27-25, 14-25)

Se oli paikallispelihuumaa parhaimmillaan. Molemmat joukkueet olivat hakeneet kunnon latauksen peliin. Huimia suorituksia, pitkiä pisteputkia, kaikenvärisiä kortteja ja korviahuumaavaa meteliä. Hurrikaani ja HurriKlaani osoittivat, että slogan, Team with the feeling, pitää edelleen paikkansa. Kovaa vauhtia sarjan kärkeen kipuava VaLePa ansaitsi voittonsa pystymällä pitämään pelinsä kuosissa kotijoukkuetta paremmin. Vieraiden keskipeli oli maagista, ja Olli Kunnari säesti Venskin ja Ahon rytmiryhmää tarvittaessa.

Hurrikaani otti avauserässä ohjat käsiinsä Sergey Egorovin johdolla. 5-1-johto suli kuitenkin pian tasatilanteeksi 6-6, kun Kunnari ja Venski onnistuivat verkolla. Tasatahtiin edettiin tekniselle aikalisälle, jonka jälkeen Venskin syöttövuorolla Hurrikaanilla oli suuria vaikeuksia saada palloa vastapuolen kenttään. Egorov vaihdettiin Jani Niskakankaaseen, mutta erä näytti jo pelatulta. Petteri Penttinen painosti kuitenkin syöttövuorollaan Eelis Karisen perättäisiin huonoihin nostoihin, ja hetkessä Hurrikaani oli kääntänyt viiden pisteen tappioaseman 23-22-johtoasemaksi. Erän ratkaisi Sastamalan sefiffi Juha Aho, joka ensin päätti Penttisen syöttövuoron ja lopuksi niittasi ässällään erän ratkaisupisteen.

Juha Ahon syöttö kulki

Toisessa erässä Hurrikaanin parhaana palkittu Aleksi Kaatrasalo haastoi VaLePan keskimiehet pistekisaan. Petteri Penttisen passit suuntautuvat nyt tavanomaista enemmän Akun pelattaviksi eikä mies jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Hurrikaanin 18-14-johtoasema ei riittänyt erävoittoon, kun Juha Aho alkoi jälleen mätkiä palloa syöttörajan takaa. Kaksi perättäistä ässää ja Venskille tarjoiltu vastapallo toivat sastamalalaiset jälleen peliin mukaan. Jatkopalloille venynyt erä päättyi Kunnarin iskuun ja Ahon torjuntapisteeseen Vladimir Cedicistä.

Penttinen ja Kaatrasalo olivat Hurrikaanin onnistujat

Kolmannessa erässä Petteri Penttinen kaivoi kikkavalikoimastaan pari uutta temppua ja pystyi hajottamaan VaLePan torjunnan. Sekä laitapeli että keskihyökkäykset onnistuivat avauseriä paremmin. 12-15-tilanteessa Egorov palasi Nisukan tilalle. Kummallisin vaihto nähtiin kuitenkin 15-18-tilanteen jälkeen. Hurrikaani sai syöttövuoron, jossa Tuukka Anttila tälläsi pallon takarajalle. Krastins otti aikalisän, jonka jälkeen ässän syöttänyt Tuke otettiin vaihtoon ja syöttämään tuli Aleksi Kössi. Kössin pahat leijat sekoittivat VaLePan vastaanoton ja kotijoukkue kiri 20-18-johtoon. VaLePa tuli vielä kaksi kertaa rinnalle, mutta Olli Kunnarin kaksi perättäistä epäonnistumista toivat riemuitsevalle kotiyleisölle erävoiton.

Loppukahveilla Ville Kakko kehui kolmea ensimmäistä erää hyväksi lentopalloksi. – Neljäs erä lähtikin sitten lapasesta, kuvaili valmentaja viimeisen erän kulkua. Poikkeuksellisen ilmeikkäästi peliin syttynyt Olli Kunnari viitoitti valepalaisten voittokulkua fiksuilla ratkaisuillaan. Hurrikaani hermostui tuomareiden ratkaisuihin kahden punaisen kortin arvoisesti. Fokus pelistä katosi, eikä VaLePalla ollut lopussa mitään vaikeuksia viedä kolmea pistettä mukanaan.

VaLePa nousi voitollaan sarjakärkeen ja alkaa olla valmis valitsemaan ensimmäisenä puolivälierävastustajansa. Hurrikaani taistelee edelleen liigan kolmospaikasta Pielaveden Sampon kanssa. Ensi viikon keskiviikkona joukkueet kohtaavat Loimaalla. Sen ottelun voittaja saanee viimeisen mahdollisuuden puolivälierävastustajansa valitsemiseen.