1197 katsojaa saivat nauttia perjantai-illan huumasta Loimaan liikuntahallissa, kun kotijoukkue Hurrikaani-Loimaa voitti Vammalan Lentopallon neljännessä välierässä 3-1. Ottelun parhaina palkittiin Valepalta yleispelaaja Olli Kunnari ja Hurrikaanilta yleispelaaja Luke Smith.

Hurrikaani – Valepa 3-1 (25-22, 29-31, 25-20, 25-21)

Avausseitsikot:

Hurrikaani-Loimaa: #3 Konstantin Shumov, #6 Dima Dolgopolov, #10 C Eemeli Kouki, #11 Mohamed Al Hachdadi, #15 Matti Oivanen, #16 Luke Smith ja libero #1 Jesse Mäntylä.

Vammalan Lentopallo: #4 Elviss Krastins, #7 Mikko Esko, #9 Andrei Levchenko, #12 Eduard Venski, #13 Olli Kunnari, #15 Jesus Chourio ja libero #10 Jarmo Korhonen.

Ensimmäinen erä Hurrikaani-Loimaan ja Vammalan Lentopallon välillä oli tuttuun tapaan tiukka. Erän alussa molemmat joukkueet ansaitsivat pisteitä liki vuorotellen. Tekniselle aikalisälle mentiin Valepan johdossa 13-14. Hurrikaani voitti ensimmäisen erän luvuin 25-22. Erän ratkaisupelaajiksi nousivat muita vähättelemättä keltamustien Luke Smith ja Mohammed Alhacdadi.

Toinen erä venyi pitkälle jatkopalloille:

Jos ensimmäinen erä oli tiukka, niin toista erää voisi kutsua supertiukaksi! Toisen erän alku oli hieman tahmeaa, sillä molempien joukkueiden hyökkäys- ja syöttövirheet valtasivat kentän. Tekniselle aikalisälle lähdettiin vierasjoukkue Valepan johtaessa erää 12-14. Erän lopussakin nähtiin tiukkoja palloralleja ja Hurrikaani pääsi jo pisteen päähän toisen erän voitosta. Erä eteni kuitenkin aina pitkälle jatkopalloille asti, ja lopulta Valepa voitti erän 29-31 hakkurinsa Jesus Chourion iskiessä palloa voimalla Hurrikaanin puolelle.

Kolmas erä tiukasti Hurrikaanille:

Kolmannessa erässä pelin kaava oli lähes sama, kuin ensimmäisessäkin erässä. Pitkiä palloralleja tarjoiltiin sylikaupalla yleisölle. Erän tekniselle aikalisälle mentiin Valepan johtaessa erää 13-14. Tämäkin erä taipui Hurrikaanille vasta aivan erän loppumetreillä. 19-19 tilanteen jälkeen Hurrikaani repi johdon 21-19, kun Hurrikaanin passari Dima Dolgopolov teki kaksi tärkeää suoritusta: peippasi toisesta kosketuksesta ja syötti ässän vastustajan kenttään. Kotijoukkue voitti erän lopulta 25-20.

Neljäs erä Hurrikaanin hallintaa:

Kotijoukkue Hurrikaani sai nauttia lähes koko neljännen erän johtajan roolista. Loimaalaiset johtivat tekniselle aikalisälle mentäessä 14-10. Valepa ei kyennyt enää viimeisessä erässä haastamaan kunnolla Hurrikaania. Hurrikaanilla oli ottelupallo jo tilanteessa 24-17, mutta Hurrikaani sai katkaistua erän ja ottelun vasta 24-21 tilanteessa Alhacdadin laitahyökkäyksen johdosta. Viimeinen erä siis Hurrikaanille 25-21.

Hurrikaani haluaa kiittää mahtavaa kotiyleisöä, joka loi mahtavan tunnelman liikuntahalliin! Kiitos myös Jyrkille, joka toi mukavaa Bisons-lisämaustetta Hurrikaanin fanikatsomoon!

Viimeinen välierä pelataan sunnuntaina 10.4. Sastamalassa Vexve-Areenassa klo. 17:00. Silloin ratkeaa, että kumpi joukkue pääsee jatkamaan taistelua suomenmestaruudesta finaaleihin Kokkolan Tiikereitä vastaan. Sastamalaan lähtee myös fanibussi, johon ilmoittautumiset Valtteri Arralle.