1068 katsojaa oli todistamassa pudotuspeliottelun veroista Mestaruusliigan runkosarjan viiden erän vääntöä Hurrikaani-Loimaan ja LEKA Volleyn välillä, joka päättyi lopulta kotijoukkueen 3-2 voittoon. Ennen ottelun alkua järjestettiin Jukka Vehviläisen paidan jäädytys seremonia.

Jukka juhli perheensä kanssa

Avausseitsikot:
Hurrikaani-Loimaa: #1 (L) Jesse Mäntylä, #3 Konstantin Shumov, #6 Dima Dolgopolov, #10 C Eemeli Kouki, #11 Mohamed Al Hachdadi, #15 Matti Oivanen ja #16 Luke Smith.
Leka Volley: #1 Kristopher Johnson, #5 Eelis Karinen, #6 Aleksi Kössi, #7 (L) Juhani Hakala, #9 Greg Petty, #10 Josh Taylor ja #18 Jukka Lehtonen.

Hurrikaani-Loimaa – Leka Volley 3-2 (25-19, 15-25, 25-19, 28-30, 15-13)

Ensimmäinen erä oli melkoista pallottelua Jukka Vehviläisen seremonioiden jälkeen. Peli oli tasaista ja etenkin Leka Volley vaimensi ja puollusti hyvin Hurrikaani-Loimaan iskuja. Avauserän tekniselle aikalisälle ensimmäisessä erässä mentiin vieraiden pisteen johdossa, mutta Hurrikaani kapteeni Eemeli Koukin hyvät suoritukset käänsivät erää kotijoukkueelle.Koukin esimerkillä löytyi muidenkin peliin rentoutta ja lopulta Hurrikaani-Loimaa marssi erässä selvään 25-19 voittoon, kun syöttövaihdon myötä kentälle tullut Tomi Mutka päätti erän ässään.

Toinen erä nihkeää:

Leka Volley tuli todella vahvasti toiseen erään ja repi heti erän alussa Hurrikaani-Loimaan nukkuessa totaalisesti. Kymmenen pisteen jälkeen hakkuri Mohamed Al Hachdadi vaihdettiin kentältä pois ja tilalle tuli yleispelaaja Ryan Jay Owens, joka sai pari hyvää iskua alle, mutta ei onnistunut kääntämään peliä kotijoukkueelle. Vierasjoukkue onnistui laajalla rintamalla, kun Kristopher Johnson, Josh Taylor ja Greg Petty värkkäilivät vuoron perään palloa Hurrikaanin kenttään. Tekniselle aikalisälle Lekaeteni 6-14 johdossa, eikä päästänyt Hurrikaania enää erään mukaan. Toinen erä sitä myöden selvin 25-15 lukemin vieraille.

Kolmas erä selvästi kotijoukkueelle:

Hurrikaani-Loimaa ryhdistäytyi toisen erän jälkeen ja tuli vahvasti kolmanteen erään. Heti erän ensimmäisistä palloista alkaen ote oli kotijoukkueella ja etenkin vaihdosta kentälle Shumovin tilalle tullut Tuomas Koppanen toi pirteyttä Hurrikaanin seitsikkoon. Hurrikaani eteni selvässä 14-9 johdossa tekniselle aikalisälle, jonka jälkeen kotijoukkue painoi lisää kaasua ja mm. Matti Oivanen alkoi löytämään omaa peliään entistä paremmin. Kolmas erä lopulta selvin 25-16 luvuin Loimaalle.

Eemeli Kouki ohittamassa Lekan torjuntaa

Neljäs erä jatkopallojen juhlaa:

Neljäs erä oli vastakohta kolmannelle erälle. Leka Volley sai alussa kiinni erästä ja mm. Petty, Taylor ja Johnson olivat vahvoja vieraiden kenttäpuoliskolla. Neljännen erän tekniselle aikalisälle edettiin vieraiden kolmen pisteen johdossa, mutta tämän jälkeen alkoi Hurrikaani-Loimaan kiri.

Hurrikaani nousi tasatilanteeseen 15-15, kun vieraiden keskipelaaja Kristopher Johnson iski leveäksi tyhjältä verkolta. Tämän jälkeen keltaisissa pelannut kotijoukkue karkasi kahden pisteen johtoon Oivasen kahdella upealla torjunnalla.

23-23 tilanteesta edettiin erän jatkopalloille, joissa Hurrikaani-Loimaalla oli myös ottelupallo 28-27 tilanteessa. Leka selvitti sen ja käänsi lopulta erän itselleen 30-28 lukemin, ja vei ottelun viidenteen erään.

Viides erä – Matti Oivasen erä:

Viidennen erän alussa Hurrikaani-Loimaa karkasi jo 12-6 johtoon, kun Matti Oivanen syötti ässän ja torjui kaiken mitä LekaVolley yritti tehdä. Lopulta tämäkin johto suli kotijoukkueen herpaannuttua ja Lekanousi aina 13-13 tasatilanteeseen vieraiden parhaana palkitun Aleksi Kössin syöttövuorolla. Tässä vaiheessa Lauri Rantasen aikalisä rauhoitti pelin ja Hurrikaani nappasi kaksi pistettä putkeen voittaen lopulta erän sekä koko ottelun.

Sunnuntaina Hurrikaani-Loimaa jatkaa kotipelejään Raision Loimua vastaan. Ottelussa taistellaan myös Siljan Malja pisteistä ja Hurrikaanille malja ojennetaan, mikäli kolmen pisteen voitto Loimusta irtoaa.