Hurrikaani- Loimaa – Vantaa Ducks 3-2 (17-25,25-18,23-25,25-18,16-14)

Hurrikaani- Loimaa ja Vantaa Ducks tarjoilivat viiden erän verran jännitystä Loimaan keskiviikkoillassa. Molemmat joukkueet joutuivat lähtemään otteluun muutetuilla kokoonpanoilla, kun kotijoukkueelta poissa oli edelleen nilkkavammasta toipuva Aleksi Muukkonen ja sormivammasta toipuva Kalle Nohteri. Ducksin riveistä puuttui Lauri Lehtonen ja Marko Määttänen. Jussi Heino oli sekoittanut ei pelkästään poissaolojen takia, aloitusseitsikkoaan normaalista. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella aloitukseen pääsi Miro Leinonen ja vähemmälle peliajalle jäänyt Atro Berg. Keskipelaajat osoittivat, että jatkossa Heinon ratkaisu keskipelaajien osalta ei ainakaan helpotu. Leinonen kirjautti 13 pistettä 79% hyökkäystehoilla ja Bergille merkittiin 12 pistettä, kolme ässää ja neljä torjuntaa. Myös vierasjoukkueella säkenöi keskipelaaja, aikaisemmin myös Hurrikaanissa parin kauden verran pelannut Henrik Porkka. Porkka tykitti jo avauserään kolme ässää, ja lopulta miehen pistesarake näytti 14 pistettä ja neljää ässää.

-Aika paljon oli pelissä tunnetta, kun palasin vanhaan kotiluolaan, Porkka myönsi. Ottelun voittaja pysyi piilossa aivan kalkkiviivoille saakka. Pelille ominaista oli pisteputket, joita joukkueet tekivät vuorotellen. Useaan kertaan ottelussa toinen joukkue kiskoi neljän- viiden pisteen eron, joka oli hetkessä kurottu umpeen. Näin kävi myös viidennessä erässä, jota kotijoukkue vei periaatteessa koko ajan. Hurrikaani johti päätöserää 8-5, 10-6 ja vielä 13-11, mutta Ducks runnoi väkisin vielä rinnalle, ja pakotti ottelun jatkopalloille. – Pienistä asioista oli voitto kiinni. Hurrikaani ansaitsi voiton, me olimme tiukilla hetkillä hiukan pehmeämpi, Juho Rajala myönsi reilusti.

Kun ottelu kestää reilun kaksi tuntia ja vartin, ja ottelun kokonaispiste- ero viiden erän jälkeen on vain kuusi pistettä, puhutaan pienten marginaalien pelistä. Nyt Hurrikaani onnistui erien lopuilla paremmin, jälleen hyvin pelanneen Kristers Dardzansin (27pist. 3 ässää, 3 torjuntaa) johdolla.

Ducksille ottelussa jäi jossiteltavaa, miten joukkue olisi suorittanut, jos Lauri Lehtonen olisi ollut pelikunnossa. Nyt Joona Väänänen ruokki ahkerasti Porkkaa verkolla, mutta toinen keskipelaaja Iiro Seppälä jäi huomattavasti pienemmälle passimäärälle. – Ei me ennen ottelua mietitty, kuka on poissa. Jokaista peliä lähdetään aina voittamaan, vaikka voittoja ei toistaiseksi ole kovin paljoa tullutkaan, Rajala myönsi.

Kotijoukkue jatka hyvässä lennossa. Voitto oli nyt neljäs putkeen, ja se on saalistanut kahden pisteen ottelukohtaisella pistekeskiarvolla. Berg ja Leinonen osoittivat keskiviikkona, että Hurrikaanilla on neljän keskipelaajan suhteen armoton kilpailu peliajasta. – Aika ailahtelevaa oli pelaamisemme tänään, paljon on kiinni vastaanottopelaamisesta, joka heitteli aika tavalla, Jussi Heino kommentoi. Tänään molemmat keskarit suoriutuivat erinomaisesti, päävalmentaja kiitteli Leinosta ja Bergiä.

Hurrikaanin pelit jatkuvat lauantaina, kun joukkue matkaa Iihin isäntäjoukkue PerPoa vastaan.

ProLibero: Peter Vuorinen

Parhaat pelaajat: Miro Leinonen, Hurrikaani ja Henrik Porkka, Ducks